3221

Футбол:„Несебър” обърна „Созопол” с фамозни голове на капитана си

„Созопол” – „Несебър” 1:2                                                                                                                            

Отборът на „Несебър” победи „Созопол” с 2:1 като гост в морското дерби на 17  кръг във Втора професионална лига. И трите попадения паднаха през втората част на двубоя, като резултатът бе открит от Станимир Митев в 58-ата минута. Осем минути по-късно обаче, ситуацията коренно се промени, след като Николай Костов изравни, а секунди преди края на редовното време удвои и донесе трите точки за своя тим.                                                                                                     

3121„Несебър” обърна „Созопол” с фамозни голове на капитана си

„Несебър” победи „Созопол” като гост в морското дерби на Втора лига. „Небесносините“ поведоха в началото на второто полувреме, но в герой на мача се превърна Николай Костов. Капитанът на „делфините“ вкара и двата голата за своя отбор, кой от кой по-красив. По този начин воденият от Николай Жечев тим постигна пълен обрат и успех с 2:1.                                                                                                                                                                    В началото на мача съперниците си размениха по един по-опасен удар чрез Кристиян Пешов и Жак Пехливанов. В 26 мин. Каймакански центрира в наказателното поле, Кристиян Тафраджийски засече с глава, но топката срещна дясната греда.

В 33 мин. след изпълнение на корнер, топката достигна около границата на наказателното поле до Емануил Манев. Ударът му рикошира в крак на защитник и за малко да прехвърли вратаря. Свилен Нотев все пак успя да докосне топката, колкото да я прати в напречната греда.                                                                                                                                                                   Още в първите секунди на втората част „Созопол” можеше да поведе. Кристиян Пешов остана сам срещу вратаря, но ударът му по диагонала мина до лявата греда. „Небесносините“ все пак поведоха в 58 мин. Кристиян Тафраджийски проби отдясно и намери в наказателното поле Станимир Митев, който с прецизен удар прати топката в долния десен ъгъл за 1:0.

Радостта на домакините обаче бе кратка, тъй като в 66 мин. гостите изравниха с фамозен гол на Николай Костов. Капитанът намери долния ляв ъгъл на вратата с удар от близо 40 метра.

Преди края на редовното време, Николай Костов осъществи пълен обрат. Защитникът осъществи фирменото си изпълнение на фаул, като от не чак толкова удобна позиция „обра паяжините“ в горния ляв ъгъл, оформяйки и крайното 1:2.

„Созопол” заема предпоследното място във временното класиране във втория ешелон на футбола ни с актив от 13 точки, докато „Несебър” е на 5 място  с 26.

Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *