9_9384

Футбол:„Несебър” наказа водача „Ботев”-Враца

„Несебър” победи с 2:0 „Ботев” /Вр/ и нанесе трето поражение в кампанията на досегашния лидер във Втора лига. Двубоят от 20 кръг беше изгледан от агитка от Враца от около 50 души, които не спряха да подкрепят своите.

На градския стадион в Несебър врачани до голяма степен улесниха домакините с вялата си игра в нападение. Още в 28 сек. се наложи на Александър Любенов да плонжира след опасен изстрел към вратата му. Постепенно гостите натиснаха противника и заредиха опасности, при които обаче не стигнаха до попадение.

На два пъти Иван Колев и веднъж Деян Иванов стреляха към вратата на домакините, без да успеят да я поразят. Особено атрактивно беше изпълнението на централния бранител, който с гръб към мрежата опита да я намери с глава след центриране от корнер. В 35 мин. Жак Пехливанов излезе на стрелкова позиция, но ударът му в долния ляв ъгъл беше париран от Александър Любенов.

Гостите създадоха най-чистото си положение в 40 мин., когато Апостолов изведе Атанасов отляво, а той пусна успоредно на голлинията за Колев, но топката мина зад гърба на централния нападател. При последвалата контраатака реферът Вангел Вангелов отсъди пресилено нарушение на Иво Харизанов и му показа жълт картон.

При изпълнението на фаула топката се отби от защитник и излезе в корнер, а след него Валентин Йосков вкара за 1:0. Секунди след гола, когато врачани бяха още в шок, Грозев беше оставен сам срещу Любенов, но шутира покрай вратата, вместо да убие интригата в мача с второ попадение.

На почивката Сашо Ангелов извади от игра Колев и пусна на негово място Смирнов, с единствената надежда да засили атакуващата мощ на своя отбор. В 46-та мин. Григоров би с глава над вратата. В 51 мин. Смирнов пък съсипа опасна контраатака, като вместо да изведе Георгиев, не уцели топката. В 54 мин.

Несебър вкара втори гол при общо третото си опасно положение в мача, след като Йосков проби отдясно и разсече отбраната на гостите с прострелно центриране, което Манев реализира с техничен шут в долния десен ъгъл за 2:0. Гостите опитаха да се върнат в мача, но или късметът не беше на тяхна страна, или концентрацията при решаващия удар на нападателите им изневери.

В 64 мин. Смирнов нахлу отдясно и пусна хитро пас към влезлия малко по-рано Борислав Борисов. Нападателят от Видин оплете топката в мрежата, но от външната й страна. В 72 мин. от игра излезе Григоров, а на негово място влезе Андреас Васев, с което защитата на Ботев беше прекроена.

В 82 мин. Борисов направи нов опит да вкара, но след като излъга двама бранители, центрирането му беше парирано. В 83 мин. Янаки Смирнов от фаул стреля в стената, а в 84 мин. Спас Георгиев от 30 метра прати кълбото над вратата.

Максим МОМЧИЛОВ                                                                                                                       

  „Несебър”: Димитров, Пюскюлю, Молдованов, Али, Костов, Манев /90 Попов/, Купенов, Йосков /74 Димов/, Грозев /87 Михайлов/, Апостолов, Пехливанов.

„Ботев”: Любенов, Фиданин, Иванов, Григоров /72 Васев/, Михайлов, Харизанов, Апостолов, Атанасов, Колев /46 Смирнов/, Стоев /57 Борисов/, Георгиев.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *