3. Победителите в Либхер Бизнес рън2021 (1)

Тим на Либхер надбяга 52 фирмени отбора за благотворителна кауза

 

От представителството на Европейската комисия в България също се включиха в най-голямата корпоративна щафета в Тракия икономическа зона

 

Точно за 59 минути и 48 секунди 4-мата състезатели-аматьори на Liebherr пробягаха вчера 16-километровото трасе около завода на „Либхер“ в зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Така отборът на домакините спечели четвъртото издание на най-голямата корпоративна щафета и тийм билдинг в Южна България – Liebherr Business Run Plovdiv. Организатори на състезанието са Спортен клуб „Бегач“ и фирма Liebherr в партньорство с Пощенска банка, MetLife и Vivacom. Надпреварата се проведе със съдействието на „Клъстер Тракия икономическа зона“. Втори в оспорваното състезание с време 2 минути и 56 секунди след победителя се класира друг от отборите на „Либхер“. Само 3 секунди не стигнаха на момчетата от DS Smith да грабнат среброто. Но пък отборът бе сред дебютантите на състезанието, затова почетното 3-то място си е постижение.

„Явно и асфалтът тук помага“, пошегува се преди да връчи златните и сребърните медали на своите служители Красимир Кирков, ръководител на отдел „Управление на човешките ресурси“ в „Либхер Хаусгерете Марица“. Победителите имаха възможност да избират между 2 награди – двуметров хладилник за офиса или 4 индивидуални ваучера за туристическа услуга всеки на стойност 150 лв. Те предпочетоха уреда за съхранение на продукти, а ваучерите отидоха при най-бързия от 8-те женски тима – този на фирма Uber.

Антон Дуков, маркетинг директор на MetLife, връчи ваучери за 10% отстъпка на застрахователен продукт по избор на класиралите се състезатели. А всички участници в маратона, които се регистрираха на специално създаден за това интернет сайт и получиха безплатно застрахователно покритие „Злополука“ за деня могат да го удължат за 3 месеца – безплатно.

„Тази година, след едногодишно прекъсване заради пандемията, има ръст на участващите фирми – 31 с 212 бегачи-аматьори в 53 отбора“, направи равносметка един от основните организатори Владислав Константинов, член на управителния съвет на спортен клуб „Бегач“.

Събитието е благотворително и 30% от стартовите такси – малко над 3000 лева даряваме на фондация „За нашите деца“, обясни неговият колега Еленко Еленков. „С тези средства ни помагате да дадем възможност на десетки деца в ранна възраст с трудности и проблеми в развитието да бъдат пълноценни и самостоятелни, а техните родители да бъдат уверени, че правят най-доброто за потомството си. Така всички вие подкрепяте работата на новооткрития Комплекс за ранно детско развитие в Пловдив“, обърна се към присъстващите Светлана Тодорова, експерт „Развитие на партньорства“ във фондацията.

Това дружелюбно състезание между фирмите, каращо хората да се движат и така да направят нещо добро за себе си действа и за сплотяването на колективите. Често висши мениджъри мерят сили заедно с подчинените си. И в това издание нямаше изключения – Мат Барагона, директор на американското дружество Sanmina / новият собственик на завод „Осрам“/ първи от фирмения си отбор се впусна по 2-километровото трасе. А отстрани аплодираше и снимаше колегите си Ирена Дренкова, шефът на „Човешки ресурси“. Гергана Филипова, директор бизнес развитие на „Биомашин“, тази година не се включи в надпреварата, но въодушевено подкрепяше своите служители. „Традиционно участваме тук, както и на ултра маратони. Считаме, че трябва да управляваме бизнеса като на маратон – не спринт, а всеки ден по малко напред“, сподели веруюто си бизнес дамата.

„Европейската комисия винаги е подкрепяла популяризирането на масовия спорт, а нашият скромен екип дава пример, защото, когато агитираш за нещо трябва да демонстрираш, че ти лично си ангажиран“, каза Никола Миладинов, съветник „преса и медии“ в представителството на ЕК в България, след като пробяга своите 4 км.

В щафетата участваха фирми от Тракия икономическа зона, Пазарджик и от София: Ханон Системс, Викинг, одело България, Leader, Zobele, МЕКСОН, KITTNER Anlagen und Maschinenbau, Телевик, Liebherr, Biomashin, Санмина, LEAD Consult, AstraZeneca, PENTAX Medical, iCard, БОННЕР, MetLife, ЦБА, Scalefocus, Робертет, myPOS, DTC Commerzbank, EPAM, DS Smith, Uber, TTEC, Delta Source, Сайтел, Proxiad, Европейска комисия в България.

Първите 4 снимки са на KrisoK Photography.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *