veni

Спортен триумф на бургаски полицаи

През изминалата седмица се проведе второто по ред Световно първенство по джу джицу за служители в сферата на сигурността / полиция, армия и охранителни фирми/. Част от националния отбор на България бяха и шестима служители на ОДМВР – Бургас, които завоюваха четири вицесветовни титли и два бронзови медала.

Бургазлии се доказаха за пореден път, като водещи в „Полицейската лична защита” не само в национален, а и в световен мащаб. Единият отбор, съставен от полицаите Милен Джиналийски и Павел Димитров, завърши на пето място, а другия отбор, съставен от полицаите Венилин Русинов и Георги Кискинов, изигра много оспорван финал срещу представителите на Черна Гора, но остана със сребърните отличия.

В дисциплината „Джу джицу Дуо Система” отбора, съставен от Яни Русинов и Венилин Русинов, успя да се пребори със силната конкуренция, като на финала отстъпи пред отбора на Италия.

В най – интересната дисциплина „Джу Джицу Файтинг” в категория до 69 кг. Венилин Русинов игра финал, като за него остана престижното второ място. В същата дисциплина, но в категория до 77 кг., полицай Павел Димитров, завърнал се на татамито след продължително лечение на контузия, се окичи със сребърния медал, като малко не му достигна да стане световен шампион.

В категория до 85 кг., след контузия и невъзможност да изиграе срещите си на 100 %, Яни Русинов остана пети. При най-тежките полицаи, Милен Джиналийски достигна полуфинал, където отстъпи на другия българин в категорията. В репешажа за трето място Джиналийски убедително победи представителя на Босна и Херциговина.

В дисциплината „Не ваза / бразилско Джу джицу/” полицай Добрин Ангелов стигна на полуфинал, където отстъпи на шампиона в категорията от националния отбор на Обединените Арабски Емирства. В спора за трето място Ангелов се представи на ниво и го спечели безпроблемно.

За отбора на ОДМВР Бургас спортната година тепърва започва, като се очакват и много нови спортни върхове покорени от успешните бургаски полицаи.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *