received_656028091714828 (1)

Отбора на „Устрем“ Тънково стартира футболната си есен в „A“ регионална група

ЖЪЛТО-ЧЕРНИЯ СТАРТ НА СЕЗОНА В А „ОФГ“.
 Отбора на „Устрем“ Тънково стартира футболната си есен в „A“ регионална група по сравнително добър начин. Четата на Янчев изкова шест точки в общо четири изиграни срещи до момента. Балансът на тима от началото на сезона е две победи и две загуби, като получилите се резултати и представянето във всички срещи до тук е на приливи и отливи.
Вутов Наумов и компания стартираха ударно още в първи кръг след гръмката победа с 8:3 като гости на действащия шампион „Звезденбург“ Бургас. В следващата си среща като домакини тънковлий затвърдиха впечатлението от добрия старт и не оставиха никакви шансове на своите гости от „Ропотамо“ Приморско. Като резултата от срещата доказва това 4:0 в полза на  жълто-черните.
В следващите си две срещи си пролича неопитността и определени тънкости, които все още липсват на иначе младата и доста добре сформирана селекция на „Устрем“. Загубите с резултат „близнак“ 1:5, допуснати като гости съответно на „Бяла река“ Зайчар и „Свети Никола“, развалиха иначе доброто впечатление създадено от началото на сезона.
Официално първи минути за състава записаха завърналия се опитен халф Мирослав Георгиев, бързоногото крило Тодор Тодоров, както и голмайсторът на тима в предходни сезони Стайко Иванов. Селекцията на Янчев бе оформена преди началото на сезона и от младите и доста перспективни Траян Делев, Давид Досев и Симеон Цолов.
Тимът от Тънково се завърна в „А“ областна след повече от 10 години прекарани в най-ниското ниво на футбола ни. От клуба за пореден път показаха, че ще се дава шанс на млади момчета, които тепърва навлизат в мъжкия футбол и логично за крайни изводи е твърде рано.
Същевременно продължава поетапното доизграждане на стадиона в селото. До момента е изградена напоителна система, два фургона са позиционирани на мястото и е излята площадка пред самите тях. Поставени са нови стълбове за осветление, а тепърва се изграждат скамейки за домикини и гости.
Общите усилия на кмета на нашата община  Николай Димитров и кмета на населеното ни място  Златин Георгиев определено дават резултати и надежда, че в най-близко бъдеще „Устрем“ ще се завърне у дома.
Събитията около отбора ще са доста динамични в следващите месеци като очакваме приятни изненади както на терена така и извън него.
Благодарим на всички, които ни подкрепят!
Print Friendly

Автор: Милчо Янчев


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *