IMG_4624-3

Оспорван турнир по шахмат в Несебър

Завърши турнира по шахмат, организиран от Пенсионерския клуб Несебър-квартала.В него се включиха отбори от: Обзор, Оризаре, Равда, Гюльовца и Несебър с два отбора.Съдия на турнира бе Георги Когелов с помощника Павел Павлов-председател на Пенсионерския клуб,квартала.

 

След жребий присъстващите на отборите бяха в два потока, в първия: Несебър-1-Георги Когелов, Ангел Терзиев, Ташко Ташев и Стоян Стоянов, Обзор-Илия Досков, Станко Кънев,Антон Стоянов и Митко Пурнаров и Оризаре- Сергей Господинов, Станчо Калчев и Десислав Недялков и втория: Несебър 2-Манол Стойков, Петьо Бабаджанов, Веско Андонов и Димитър Стоянов, Гюльовца-Стойко Стоянов, Лефтер Станев, Добри Кръстев и Атанас Георгиев, и Равда-Васил Георгиев,Стоян Дичев,Стойно Шопов и Димитър Андонов.

 

На полуфинала: Обзор- Гюльовца 1:3, Равда- Несебър1 0:4.На финала : Гюльовца- Несебър1 1:3, на първо място стана Несебър1, а Обзор-Равда 1:3, на трето място стана Равда.

 

На пето място стана Несебър2, шести- Оризаре.

 

12345По време на турнира в залата дойде и кмета на Община Несебър Николай Димитров, който търпеливо изчака да завърши турнира, след което поздрави участниците в турнира и връчи купите и медалите на класиралите се.

 

Най-добрите по дъски бяха: Георги Когелов- с 3 победи, Стойко Количев- с 3 победи, Антон Стоянов- с 4 победи, Атанас Георгиев- с 3 победи.

 

Много силно се представиха и най-възрастните участници в турнира Васил Георгиев и Димитър Стоянов. Те участват и в други турнири на различни места в пенсионерските клубове на общината и това се случва повече от 10 години.

 

Максим МОМЧИЛОВ

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *