1 офк_несебър (1)

Николай Жечев: Беше трудна седмица, но успяхме да се вдигнем и заслужено спечелихме

ОФК Несебър победи Спортист (Своге) с 2:1 в мач от 5 кръг на Втора лига. Така „делфините“ прекъснаха негативна серия от три поредни неуспешни двубоя.

„Истината е, че беше трудна седмица. След тежкото поражение с 1:6 от Добруджа в предишния кръг, сами се досещате, че нямаше особено настроение по време на подготовката за двубоя със Спортист. Проведохме малко по-емоционални тренировки, насочихме усилия за психическо разтоварване на момчетата и радващото е, че в крайна сметка имаше резултат. Смятам, че напълно заслужено победихме Спортист (Своге), който е доста добър отбор. Поздравявам момчетата, защото се раздадоха и вложикха максимално старание“, коментира Николай Жечев пред официалния сайт на ОФК Несебър.

„Сигурен съм, че тази победа ще ни даде още малко самочувствие, защото сега ни предстои гостуване на Фратрия. Съперникът е добър отбор, добре организиран и с добра селекция. Изиграхме една контрола през лятото, така че според мен няма кой знае с какво да се изненадаме“, каза още наставникът на „делфините“.

Относно притесненията или колебанията в играта в първите няколко мача, Жечев отговори: „Допускаме леки голове и то от наши грешки, не толкова от страхотни изработени положения от съперниците. Тези грешки искам да намалим и минимизираме, колкото е възможно. Другото ми притеснение е, че създаваме доста голови ситуации, които пропускаме. Вече сме във Втора лига, а срещу отборите в тази група няма да имаме възможност да създадем 10 положения, колкото например в Трета лига. Тук трябва да се възползваме от тези ситуации.“

„Изминаха първите пет мача, но все още виждам момчетата като че ли леко притеснени. Надявам се с течение на времето то да намалее особено срещу противници, които не стряскат с имена, традиции и история. Все още правя промени и търся оптималния състав. За щастие на този етап нямам кадрови проблеми“, завърши треньорът на ОФК Несебър.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *