DSC_6370_1 (1)

„Нестле за Живей Активно на плажа!“ събра спортни легенди

 

Националният демонстративен отбор по таекуондо предизвика волейболни звезди да премерят силите си

На 15 август, денят на Варна, хиляди живяха активно на плаж Аспарухово в рамките на инициативата „Нестле за Живей Активно на плажа!“. Община Варна отбеляза празника на града с най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот, която подари на жителите и гостите на морската столица цял ден пълен със спортни активности, забавления и много награди.

Инициативата на място подкрепиха кметът на район Аспарухово Ивайло Маринов, Данчо Илиев от дирекция „Спорт“ община Варна, волейболните легенди Владимир Николов и Евгени Иванов – Пушката, експертът по лечебна гимнастика Маруся Иванова, шампионките на България ВК „Марица“, световните медалисти по спортна акробатика Данаил и Мартин Николови, световният шампион по олимпийско таекуондо Владимир Далаклиев, националният демонстративен отбор на България по таекуондо, европейската шампионка в леката атлетика Ваня Стамболова.

DSC_5423_1 (1)С целодневни спортни активности на плаж Аспарухово организаторите от Нестле България показаха на възрастни и деца, че физическата активност през лятото може да се превърне в полезно и приятно ежедневно занимание за всеки. „Независимо през кой сезон от годината, в планината или на плажа, винаги можем да бъдем физически активни. Днес показахме редица възможности за спортни активности на плажа.

Радостни сме, че наред с именити български спортисти, стотици варненци и гости на морската ни столица се присъединиха към нас и то в деня на празника на града.“, каза Нели Ангелова, Директор Комуникации Нестле Югоизточен пазар. Активността, която предизвика най-голям интерес през деня беше турнира по плажен волейбол за аматьори, който привлече над 100 участници. Оспорваната надпревара премина под съдийското наблюдение на шампионките от ВК „Марица“ Пловдив, а ментори на отборите бяха волейболните легенди Владимир Николов и Евгени Иванов-Пушката. Волейболните страсти преминаха в звездна надпревара – Владимир Далаклиев и Националният демонстративен отбор по таекуондо предизвикаха момичетата от ВК „Марица“ и Евгени Иванов–Пушката да премерят сили на волейболния терен.

Приятелският мач развълнува всички посетители на плаж Аспарухово и завърши с равен резултат и много позитивни емоции.

Евгени Иванов – Пушката се включи активно не само към волейболните занимания, но и в демонстрацията по таекуондо. Под компетентното ръководство на Владимир Далаклиев любимият волейболист за първи път направи „кьопка“ или така нареченото чупене на газобетонна тухла.

DSC_5339_1В рамките на инициативата се проведоха демонстрации по спортна акробатика и таекуондо, а желаещите да опитат лично адреналина от таекуондо тренировката имаха възможността да участват в отворен урок, воден от  Владимир Далаклиев и Българска федерация по таекуондо. Повече от 250 деца взеха участие на специална локация „Нестле за по-здрави деца“, като се включиха в щафетни игри с шампионката Ваня Стамболова, а за да се мотивира допълнително техният интерес към спорта спечелиха безплатна тренировка в нейния клуб „Тангра“. В допълнение всички малчугани научиха повече за изграждането на полезни хранителни навици и балансираното хранене чрез интерактивни дъски за рисуване.

Събитието се проведе при спазване на всички мерки за безопасност. Официални партньори на инициативата са Община Варна, Национално сдружение на общините в Република България, Екопак България и минерална вода „Пирин Спринг“.

==========================================

 

Повече за Нестле за Живей Активно!

LA Beach_Varna_partnioriОт старта на „Нестле за Живей Активно!“ през 2006 г. досега, инициативата е излязла от рамките на кампания и се превръща в национално движение, което промотира ползите от активния начин на живот през цялата година. Повече от 450 000 българи са участвали през годините, а над 180 партньори подкрепят посланието за ползите от активен начин на живот. За да покаже, че лятото и плажът предлага страхотни възможности за активен начин на живот, през 2021 г.  „Нестле за Живей Активно!“ завладява Варна и цялото Българско Черноморие. Заедно с  Национално сдружение на общините „Нестле за Живей Активно!“ включва в своята мисия над 20 български общини, а за последните 16 години инициативата даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *