1_5916-696x484

Най-атрактивните футболни залози по света

Футболът е огромна емоция и е особено популярен спорт сред залагащите.  Това е игра, която се харесва на хора от всички възрасти и социални слоеве по света, а букмейкърите поддържат десетки пазари и дават страхотни коефициенти за различните мачове, особено от силни първенства като дербитата от Висшата лига. Не случайно едни от най-атрактивните залози в спорта са правени именно във футбола.

 

Залогът за Световната купа за 417 000 паунда

 

Световното първенство 2010 в Южна Африка ще бъде запомнено с много неща. Сред тях е и дръзкият залог за 417 000 паунда, направен от анонимен фен. Това е най-големия залог в историята на Световната купа, в случая за фаворитите Германия срещу Испания на полуфинала. Испания обаче губи и залагащият се прости с печалба от 800 000 паунда.

 

Със залог от 2,50 паунда спечелиха 272 000

 

В далечната 2011 година фен заложи 2,50 паунда на акумулатор за 9 мача. Залогът изглеждаше непечеливш, защото беше за поредица от аутсайдери като Wolves или Blackburn, както и за Атлетик Билбао срещу Барселона. В крайна сметка късметлията прибра 272 000 паунда с това странно залагане.

 

Печеливши залози на прави колонки

 

На Мик Гибс от Великобритания определено му върви на прави колонки. Чрез тях той печели на няколко пъти. Първият път това става през 1999 година, когато Гибс печели 157 000 паунда чрез акумулатор за 9 мача. Следващата добра печалба късметлията взема 2 години по-късно. Тогава Гибс залага на права колонка за 15 мача. Залогът му е само 30 пенса на акумулатор. В първите 14 мача познава резултата, но финалният не се развива по план. Той печели след изпълнение на дузпи и взема нови 500 000 паунда.

 

Най-печелившият единичен футболен залог

 

Най-печелившият единичен футболен залог е поставен за Лестър Сити за спечелването на Висшата лига 2015-2016. Тогава фен печели 72 000 паунда, поставяйки едва 50 паунда. На същата опция залага и Лий Хърбърт, който е от Лестър. Той поставя 5 паунда на отбора и грабва 20 600 паунда печалба.

 

4 400 паунда загуба на Купата на Африканските нации

 

Един от най-невероятните залози на света е поставен по време на Купата на Африканските нации 2010. Тогава неизвестен студент залага студентския си заем от 4 400 паунда за победа на Ангола срещу  Мали. Когато е направен залогът, Ангола води с 4:0, 12 минути преди края на мача. Тогава Мали като по чудо вкара четири гола и попари надеждите за печалба на фена.

 

Печалба от залог на Евро 2016 за 1 милион паунда

 

Един фен стана милионер със залог на Евро 2016. Монтьорът Даман Чик поставя 5 паунда на Португалия срещу Франция за това, че ще португалският отбор ще стане шампион. Той печели 1 милион паунда от тази прогноза.

Баща заложи на сина си и спечели

 

През 2002 година Мик Туниклиф залага 100 паунда, че деветгодишният му син един ден ще играе за любимия му отбор Манчестър Юнайтед. Десет години по-късно това наистина става факт и вярата на бащата му се изплаща с печалба от 10 000 паунда. Тогава порасналият му син Райън Тунниклиф влиза като резерва в мач на червените дяволи в четвъртия кръг на Capital One Cup срещу Нюкасъл. Мик е направил и залог, който може да му донесе нови 35 000 паунда, ако един ден сина му Райън успее да влезе и в националния отбор на Англия.

 

Миниатюрният залог

 

Поредният анонимен любител на спортните залози явно не е бил много уверен в своите прогнози, но все пак си е опитал късмета. Той поставил едва 15 пенса на акумулаторен залог, включващ правилните резултати от четири конкретни мача през 2015 година. За удивление на всички, фенът продължил да печели с тази малка сума удивителните 133 000 пъти, като в крайна сметка прибира печалба от 20 000 паунда.

 

Докато в Европа тече Евро 2020 и предстои старта на Висшата лига, на другия край на света Копа Америка е във финалната си права. Залозите там също са много разгорещени, като прогнозите на повечето букмейкъри са, че Бразилия ще спечели турнира. Турнирът в Южна Америка е много оспорвано и мнозина ще си опитат късмета на него, за да спечелят поредния рекорд със своя залог.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *