Snimka_2

Международно колоездачно състезание „Мемориал Димитър Янков”

               

 

Колоездачи от 8 страни пристигат в Слънчев бряг за участие в „Мемориал Димитър Янков”- кръг от Световната купа за кадети

 

Колоездачи от осем страни ще участват тази година в Международното колоездачно състезание „Мемориал Димитър Янков”, което е кръг от Световната купа за кадети. То ще се проведе от 9 до 11 май на територията на Слънчев бряг, Несебър и Бургаски регион. Организатори са „Слънчев бряг хотел холдингс” АД, Община Несебър, Българският колоездачен съюз и Международният колоездачен съюз U.С.I.

В състезанието ще се включат 4 български отбора и отбори от Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, Словакия, Молдова, Македония. Стартът е от 14 часа на 9 май 2017 г. По традиция, състезанието ще започне с поклонение на колоездачите пред мемориала на Димитър Янков в Несебър.

 

Международното състезание по колоездене е в памет на Димитър Янков- Почетен гражданин на Несебър, голям общественик, туристически деятел и основател на Колоездачен клуб Несебър. Със своята перфектна организация и растящ спортен интерес, „Мемориал Димитър Янков” извоюва висок престиж и за трета година е кръг от Световната купа за кадети, като конкуренцията между участниците става все по-оспорвана и силна.

 

Snimka_1„Мемориал Димитър Янков” е колоездачно състезание за юноши старша възраст. Състезанието включва пролог и три етапа. След приключване на всеки етап, жълтата фланелка се облича на първия състезател в индивидуалното генерално класиране. Отборното класиране ще бъде съставено от времето на първите трима най-добри състезатели на всеки отбор. По време на състезанието, „най-добрият катерач” ще носи бяла фланелка, зелена фланелка ще облече „най-активният състезател”.

 

Финалната изненада на състезанието е атрактивен колокритериум по алеите на Слънчев бряг за Купата на казино „Хризантема”. Колокритериумът за купа „Хризантема” се провежда извън официалното класиране като празник на спорта и колоезденето за състезателите и за гостите на курорта.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *