b52e075b-e220-46ef-a626-a7d27d79cd5c

Лятна диета

Лятна диета?! Да! Обратно на очакванията и нагласите на повечето от нас, лятото се оказва най-подходящото време за постигане на желаните килограми.
Спазването на диета през летните месеци, е по-приятно, по-ефективно и по-лесно, отколкото през останалите сезони. Всичко, което се иска от нас, за да постигнем целта си през лятото, е да сме малко по-организирани и да спазваме подходящия за нас хранителен режим.

Как да спазвам диета през лятото

Истината е, че графикът ни през летните месеци се различава от стандартния такъв. Прекарваме повече време навън, ходим на почивки, често възникват непланирани приятни ангажименти, като партита и пътешествия…Това ни кара да мислим, че е почти невъзможно да се храним редовно и качествено през летните месеци.

Добрата новина е, че с подходящия за вас хранителен режим, здравословното отслабване през лятото и задържането на постигнатите килограми, може да се окаже много по-лесно отколкото очаквате!

Предимства на летния хранителен режим:

  • Имайки хранителен режим, ще знаете точно какво и кога трябва да хапнете и няма да губите времето си на плажа в мислене какво да си поръчате, за да не развалите линията си.
  • Стимулите за спазването на режима ще виждате всеки път, когато облечете ефирните летни дрехи или банския си и не се харесате…
  • Удовлетворението от здравословното отслабване, задържането на килограмите и посрещането на есента в топ форма ще е огромно.
  • Редовното хранене (което ще постигате , спазвайки режим) представлява 60 % от корекциите в един хранителен режим, останалата част се отнася до качеството и количеството на храната, които лесно могат да са в норма през летните месеци.

Редовното хранене е най-важно

Вашата цел през лятото, а и не само, трябва да е да постигнете редовно хранене през 3 – 4 часа. Закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря –  не пропускайте нито едно хранене. Точно за това ще ви помогне летния хранителен режим.

Да, изисква се дисциплина от ваша страна, но тя може да се постигне лесно, имайки предвид предимствата описани по-горе и обръщайки мисленето си в положителен аспект.

Как да се справим с извънредните летни ситуации

„Извънредните ситуации“ – гости, парти, пътуване, ваканция, са чести през лятото, но можете да се справите и с тях! Те са част от вашия живот и не трябва да ги избягвате или да се притеснявате, защото сте на диета. Не забравяйте, че спазването на подходящия за Вас хранителен режим, всъщност не е диета, а начин на живот! Малките прегрешения са напълно нормални и безобидни, стига да не са редовни.

Не се чувствайте ощетени, че спазвате хранителен режим през лятото, точно обратното – бъдете горди и щастливи от това, че сте направили правилен и здравословен избор за вашето тяло и вашия живот!
Print Friendly

Автор: ТопФорма


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *