IMG_5023 (1)

Кубратчанки – четвърти на финалите по ханндбал

Хандбал, момичета до 14 години                   

Малко не им достигна  за третото място
IMG_5007 (1)В спортната зала в Кубрат се състояха финалите на държавното първенство по хандбал за момичета до 14 години. За тях се класираха осемте най-добри отбора в страната – „Сливница“, „Свиленград“, „Бъки“ /Габрово/, „Панагюрище“, „Локомотив“ /Горна Оряховица/, „Етър 64“ /Велико Търново/, „Нове – 99“ /Свищов/ и „Кубрат“.

В своята група кубратските хандбалистки победиха отборите на „Етър 64“ с 25:24 и „Панагюрище“ с 13:10, но загубиха от силния състав и бъдеш шампион „Сливница“ с 11:31. Така те заеха второ място в групата и се класираха за полуфиналите. На тях те срещнаха другия финалист – отбора на „Свиленград“. от него те претърпяха загуба с 16:26.

Така те останаха да играят за 3-4 място във финалите. Малко не им достигна за бронзовите медали, след като загубиха срещата с 15:20. С това кубратските момичета заеха четвърто място в страната, което си е успех. Техен треньор е хандбалния специалист Стефан Калинов.

На първо място и шампион на страната стана отборът на „Сливница“, който на финала се наложи с 29:20 над момичетата на „Свиленград“. Бурната си радост шампионките изразиха с различни хореографии, които впечатлиха публиката.

В награждаването участваха и кметът на Община Кубрат Алкин Неби и председателят на общинския съвет Хюсеин Юмеров.

………………………..

IMG_5013 (1)

Бел.ред.:Впечатляващо е,че в малка община като Кубрат ,с неголеми финансови възможности, има спортна зала,в която може да се провежда държавно първенство!

Това е начинът и да се подпомага местният бизнес, спорта в общината,а е да се чува името на града!

Поздравления!

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-спец.коресподнеднт на "Несебър нюз"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *