991-ratio-real-madrid

Има ли кой да спре Реал Мадрид през новия сезон?

 

 

Реал Мадрид триумфира с титлата в Испания за първи път от три години насам благодарение на силния финален щурм, който осъществи след 3-месечната пауза. “Белите” записаха 10 поредни победи, а равенството в заключителния кръг срещу съседите от Леганес не развали празника.

Преди старта на новия сезон в Ла Лига изглежда, че тимът на Зинедин Зидан отново е големият фаворит за титлата. И то не само заради качеството, с което разполага, но и заради проблемите на конкурентите.

 

Сътресенията в Барселона са на път да извадят каталунците от релси и да ги поставят в неравностойно положение спрямо историческия съперник. Катастрофата 2:8 срещу Байерн в Шампионската лига провокира гения Лео Меси, който отсече категорично: “Искам да си тръгна”.

За всеки е ясно, че без аржентинеца Барса навлиза в криза, която би била по-тежка от тази, която преживя Реал след продажбата на Кристиано Роналдо в Ювентус. Но дори и с Меси в отбора се видяха куп проблеми в състава и играта на каталунците, които новият треньор Роналд Куман няма как да разреши с магическа пръчка.

 

Атлетико може да се намеси отново в спора за първото място

 

Потенциалната криза на “Камп Ноу” дава шанс на Атлетико Мадрид отново да влезе в ролята на основен претендент за трона. Така беше през сезони 2017/18 и 2018/19, когато Барселона доминираше в Ла Лига, а Реал не можеше да преодолее липсата на Кристиано Роналдо. В тези сезони “дюшекчиите” успяха да финишират втори, макар и със сериозно изоставане от каталунците.

Потенциалът, с който разполага Диего Симеоне, тепърва ще се разгръща, като в кампания 2020/21 се очаква още повече от Жоао Феликс, Маркос Йоренте и Яник Караско. Изминалото първенство беше период на трансформация за Чоло и отбора му, а третата генерация на Атлетико под ръководството на аржентинеца през този сезон може да се окаже и с шампионски апетити.

 

Трудно е да си представим, че друг отбор може да се намеси в битката за първото място. Севиля отново триумфира в любимия си турнир Лига Европа, преди това заслужи място в четворката на Ла Лига с много стабилно и постоянно представяне през целия сезон. Андалусийският тим отново ще бъде фактор и фаворит в битката за квотите от Шампионската лига, но едва ли може да се надява на повече.

Валенсия изобщо може и да не се намеси в битката за евротурнирите, след като продаде основни играчи като Родриго Морено, Дани Парехо и Феран Торес. А спечелилият много симпатии Реал Сосиедад вероятно ще продължи възхода си, след като привлече и опитният Давид Силва да води младите таланти в синьо-бели екипи.

 

Но най-изявеният от тях напуска Сан Себастиан – Мартин Йодегаард се връща в Реал Мадрид. Не само привикването на креативния норвежец обратно на “Бернабеу” е причина от www.bgbets.com да смятат Кралския клуб за фаворит. Зидан вече показа, че борави успешно с дълбочината на състава, като комбинира качествата на опитните и младите в най-различни конфигурации.

Големите очаквания през този сезон ще бъдат насочени към Еден Азар, който разочарова всички и най-вече себе си през изминалата година. В Реал все пак не трябва да забравят, че след предишния си шампионски триумф отново влязоха в първенството като фаворити за титлата, но впоследствие събитията не се развиха в полза на “белите” от Мадрид

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *