Ivan-Garabitov-sviri-rakovina (2)

За психично здраве безплатно медитират всеки понеделник в Пловдив

 

„Медитирайте за здрава психика“, съветва Иван Гарабитов в Световния ден за психично здраве – 10 октомври. „Медитацията е еволюцията на душата, положителната сила и спокойствие, съзнателното себенадминаване, откриването на истинския АЗ.

Практикуването й носи безброй ползи за здравето, като например повишена концентрация, намалена тревожност и цялостно чувство на щастие“, обяснява терапевтът, който от 2008-та година, от откриването на йога зала „Шри Чинмой“ в център „Гарабитов“ в Пловдив, води безплатна медитация всеки понеделник.

2020-01-03  Garabitov praznuva 75 (6) (3)Гарабитов практикува йога от 1955 г. През 1983 г. съдбата го среща с доайена и основател на първата школа по йога в България инж. Венцеслав Евтимов. От 1999 г. Иван е ученик на Шри Чинмой, който 37 години е водил 2 пъти седмично „Медитации за мир“ в централата на ООН.

За годините, през които провежда безплатни медитации, Гарабитов е установил, че тази практика е силно оръжие за премахване на стреса и депресията. Всички знаем, че здравословните проблеми са на стресова основа. 80% от медитиращите в зала „Шри Чинмой“ в център „Гарабитов“ още след първия сеанс споделят, че се чувстват по-спокойни, уравновесени и в хармония със себе си.

„Когато правим медитация ние изчистваме напрежението, възстановяваме енергийното поле и аурата и подобряваме работата на организма като цяло, даваме му един вътрешен мир“, казва Гарабитов. Той лично е присъствал на замервания на аурата и енергийното поле преди и след медитация – наблюдава се пълна промяна с позитивни резултати след сеанса.

Гарабитов разказва за случай на жена с много тежка мигрена, на която и т.нар. жълти хапчета не и помагали. Още след първия сеанс при него споделя, че на 10-тата минута главата и олекнала и вече няма болка.

Терапевтът, известен като треньор по отслабване и подмладяване, има изработен собствен метод за по-бързо и лесно влизане в медитация. В началото на практиката той свири на раковина, като възпроизвежда по този начин божествения звук „ОМ”, най-красивият звук, смятан в Йога философията за първичния звук, затрептял при създаването на Вселената.

Гарабитов подчертава, че медитацията повишава сивото вещество на мозъка, лекува духа, възстановява жизнената енергия. „Успокой ума си и тогава успехите и напредъкът ще бъдат изцяло твои“, твърди Иван.

Гарабитов кани желаещите за безплатна медитация всеки понеделник от 18.30 часа в център „Гарабитов“ в Пловдив – при топло време в градината върху тревата, а при студено – в най-просторната в България йога зала „Шри Чинмой“.

В сайта на центъра в подрубрика „медитация“ има описани медитативни упражнения за начинаещи, които всеки може да направи вкъщи.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *