Запо

Започна изграждането на двустранна зрителска трибуна на градския стадион в Несебър

Визуализация на двустранната трибуна на стадиона в Несебър-1

 

Градският стадион в Несебър ще има модерна двустранна зрителска трибуна. Днес бе даден официален старт на изграждане на обекта от кмета Николай Димитров, председателя на Общинския съвет Румен Кулев, Георги Маринов, председател на Общински футболен клуб „Несебър“. С присъствие събитието уважиха представители на общинска администрация, общински съветници, ръководство и треньори на ОФК „Несебър“.

 

„Новата придобивка ще стане част от спортната инфраструктура на община Несебър.“, заяви  кметът на града Николай Димитров и допълни, че от години местната власт се стреми да възобнови спортния туризъм, който се е развивал на територия на общината. Градоначалникът припомни, че  „зимно време най-добрата подготовка за спортните отбори е на нивото на морското равнище, а нашият климат е благоприятен за провеждане на тренировки на местни и чужди отбори. Преди години тук своите подготовки са провеждали отбори от Русия, Швеция и др. страни. Нашата идея е да инвестираме в добри спортни бази. И в други съставни селища имаме проекти, които, надяваме се, да изпълним поетапно.“

 

Основната цел на новата придобивка е  да осигури зрителски места към основния и към тренировъчния терен, както и осигуряване на съблекални за отборите – домакини и гости, помещения за треньори, съдии, лекари, санитарни възли за посетителите и др.

 

Двустранната зрителска трибуна ще се изгради между основния и тренировъчния терен. На партерното ниво на сградата ще са разположени обслужващите помещения, на полунивото ще са ситуирани зрителските трибуни, а на първия етаж  ще е вип ложата.

Обектът ще се изгради с пари от общинския бюджет.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *