IMG_5235

Джордже Дурич: Спечелих трудно тура в Слънчев бряг

Джордже Дурич: Спечелих трудно тура в Слънчев бряг,  българските отбори бяха силни

 

Сърбинът Джордже Дурич спечели силния международен колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков”, кръг от Световната купа за младежи. 18-годишният лидер на сръбския национален отбор блесна с отлична тактика и техника и в трите състезателни етапа по близо 270-километровото трасе и беше изключително щастлив от победата:

 „Беше ми много трудно да спечеля това състезание, защото за да дойда на него трябваше да пропътувам хиляди километри повече от 24 часа. В Слънчев бряг дойдох направо от Чехия, където участвах в едно много силно състезания за световната купа за младежи. Бях изморен от пътя и нямаше много време да се възстановявам  – сподели Джордже Дурич – Наистина не съм очаквал да спечеля победата в България, но зад моя успех стои добрата работа на целия национален отбор на Сърбия, както разбира се, и отличната тактика, която изработи нашият треньор  Небойша Йованович за това състезание, допълва сърбинат.

Според 18-годишният здравеняк от Аранжеловец ключът към успеха му в Слънчев бряг е на добрата екипна работа на отбора му и треньора му:

„Затова направихме и този добър резултат – моето първо място и второто на моя сънародник Адмир Колесинац.
Беше ми много трудно да спечеля тук и заради силните български отбори, които имат отлични бегачи. Беше отлично състезание, пак ще дойда да карам в Слънчев бряг на този мемориал.

За какво мечтая ли? Искам един ден да стана още по-силен и да карам за елитен проконтинентален отбор с високи цели и амбиции в най-силните състезания в света“.
Джордже в момента кара сръбския тим Шумандия от Аранжеловец, но вече има предложения и от други отбори.

Успехът на Дурич бе втора сръбска победа в досегашните 5 издания на международния колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков”,  след победата преди 3 години на Душан Райович, който сега кара за силния проконтинентален тим „Адриа Мобил“ от Словения.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *