638-397-grigor-dimitrov

Гришо сготви Йънг за час и половина

Григор Димитров източник: Gulliver/Getty Images

Най-добрата ни ракета при мъжете Григор Димитров съвсем очаквано намери място в четвъртфиналите на тенис турнира в Акапулко, Мексико. Хасковлията се наложи с 6:3, 6:4 над 79-ия в света Доналд Йънг за час и 26 минути игра и вече чака следващия си опонент.

Макар да показа някои колебания в представянето си, българинът като цяло бе доста „висока топка“ за своя съперник. След успеха над Кудла в първия си мач Димитров продължава напред без загубен сет, като очаква победителя от сблъсъка между Доминик Тийм (Австрия) и Дмитрий Турсунов (Русия).

Първият сет на мача срещу Йънг започна доста оспорвано, като нито един от двамата тенесисти не успя да наложи някаква преимущество чрез сервисите си. Вторият и третият гейм се превърнаха в истинска битка за сервиращите, но съответно Йънг и Гришо успяха да не допуснат пробив. Само в първия сет българинът отрази цели 6 точки за пробив, като притисна съперника си максимално в 8-ия гейм. Това му донесе ценен пробив за 5:3, а в следващата част Димитров даде само една точка на американеца и поведе в сетовете.

Гришо запази набраната инерция и стартира следващия сет с ранен пробив, който му позволи да дръпне с 2:0. Йънг обаче се възползва от жесток срив в представянето на 29-ия в света, като изравни резултата, пробивайки го на нула в 4-ия гейм.

Опонентът на българина не можа да се зарадва кой знае колко много от този факт, защото веднага след това загуби собствения си сервис и бързо отново се оказа с два гейма пасив. В решаващият десети гейм от сета Григор пропусна един мачбол при 40:30, след което трябваше да отразява точка за пробив, преди да затвори мача в своя полза.

Print Friendly

Автор: vesti.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *