New Imagergergergerer

Вие сте уникални, а каква е диетата ви?

Съветите на Ипократис Пападимитракос

Диетолог в www.topforma.bg

 

Сайтът „Несебър нюз“ започва взаимодействие със сайта www.topforma.bg.Ние считаме,че съветите и публикациите,които ще предоставим на нашите хиляди читатели ще бъдат много полезни за тях,защото става въпрос за това,което винаги пожелаваме и на себе си и на нашите близки и приятели- ЗДРАВЕ!

Следете нашите публикации,споделяйте ги и се възползвайта от предложенията за топформа,която предлага известният диетолог.В края на прекрасното лято се подгответе за следващото,когато ще бъдете и по-красиви и по-здрави !

 

Универсална диета няма  и не може да има, защото всеки човек е различен. Да, можете да свалите килограми, спазвайки поредната хитова диета, но какво се случва след това? Чакате следващата диета-чудо и пробвате и нея, разчитайки, че ще е за последно. След това друга – още по-чудодейна, а след нея четвърта, пета и така опознавате всяка популярна диета, но никоя от тях не опознава вас!

 

С търпение се отлабва, но само за кратко

 

Не е трудно да спазвате режим, какъвто и да е той, знаейки, че го правите за ограничено време (90 дни, един месец, две седмици и т.н). Нагласата на всеки спазващ подобна диета е „Мога да се справя, още Х дни и приключвам“. С една дума „изтърпявате“. Точно тук е уловката. След като „мъчението“ приключи, вие сте с Х килограма по-слаба и с изчерпано търпение. Връщате се към предишното си хранене, а скоро и към предишните килограми…

 

Масовите диети не са полезни за здравето

 

Популярните диети са такива, защото ви „помагат“ да отслабнете. Но на каква цена? Често плащаме и със здравето си.  Не е трудно да се измисли диета, с която да се свалят килограми. Най-лесният начин за това е чрез гладуване – елементарно е – приемате по-малко калории от обикновено.  Точно на това разчитат популярните масови диети – по един или друг начин те ви карат да гладувате.

 

Ако желанието ви е да свалите излишните килограми веднъж завинаги и да подобрите здравословното си състояние – гладът не е начинът да го постигнете.Начинът е да се научите да се храните правилно, да откриете своето нормално хранене. Никоя популярна масова диета няма да ви каже как да направите това.Точно обратното – популярните диети не само, че не се съобразяват с вас – те ви карат вие да се съобразите с тях, без дори да ви познават. 

 

За да отслабнем завинаги, трябва да се научим да се храним правилно

 

Ако сте съгласни да променяте себе си и да рискувате здравето си в името на 5-6 килограма по-малко, които скоро ще се върнат – продължавайте с популярните диети.  Но ако искате да откриете вашето хранене, което ще ви помогне да постигнете перфектните килограми и да ги задържите – опитайте с диета, изготвена специално за вас и съобразена с вашите цели, способности, здравословно състояние и хранителни предпочитания.

 

Спазвайки такава диета, вие постепенно ще се научите да се храните правилно.  Можете да поръчате своя индивидуален хранителен режим от тук.

 

В момента, в който правилното хранене стане част от вашия живот, поддържането на топ форма ще се случва естествено и без усилия.Ще можете да вземате самостоятелни решения как, с колко и кога да се храните и те ще са продиктувани от желанието и уменията ви да живеете и да се чувствате по-добре.

https://www.topforma.bg/questionnaire/

–––––––––––––––––––––

Ипократис

Гръцкият диетолог Ипократис Пападимитракос е пресечната точка между храненето, психологията и отслабването. Има бакалавърска степен по кинезитерапия, магистърска по психология и 15 години опит като диетолог. Провел е над 8000 индивидуални консултации и броят им продължава да расте. Защитава докторат и специализира в областта на психосоматичните заболявания.

Той е първият диетолог в България, който заговори за „нормално хранене“ – храненето, което не ни създава проблеми – термин, въведен в книгата му „Ипология на храненето“ Индивидуалният подход към всеки пациент и завидният успех на неговите методи му спечелиха голяма известност. Заговори се за „ИПОлогия“, или „методът на Ипо“.

Метод на работа

Подходът на Ипократис и методът му на работа, са отражение на неговото образование и лична философия. Той вярва, че всеки може да постигне и да задържи желаните килограми, като открие своето „нормално хранене“.

Забравете за драстичните диети, „вълшебните“ храни и хапчета – всичко, от което се нуждаете е промяна на вредните ви хранителни навици. Как се постига това? Като спазвате подходящия за Вас хранителен режим, докато правилното хранене се превърне в рутина. След като това стане, ще можете да вземате самостоятелни решения как, с колко и кога да се храните и те ще са продиктувани от желанието и уменията ви да живеете и да се чувствате по-добре.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *