IMG_0028

Българска победа в първия етап на силния международен колоездачен тур в Слънчев бряг ​

 
​С престижна българска победа започна днес  силният международен колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков“, който е кръг от световната купа. Мартин Папанов от националния отбор на България спечели първия етап от морската надпревара, която с​е провежда в памет на известния бизнесмен, голям общественик​, доайен на съвременния български туризъм и голям радетел на колоезденето в България Димитър Янков – основател на местния колоездачен клуб ​“​Несебър​“​.
След отлично каране и тактика, Папанов бе най-добър по близо 100-километровото трасе от Несебър през Каблешково и Брястовец до Рудник, с финал отново в Несебър.
17-годишният казанлъчанин, който в момента тренира в КК „Лястовица“ при бившата звезда в родното колоездене Данаил Петров, кара като лъв и завърши с време от 2:11.36 часа, на цели 7 секунди пред лидера на националния отбор на Турция – Ибрахим Доган, който остана втори.
Мартин и турчинът се откъснаха от основната група още на 58-ия километър, след премията за активност в Рудник.
IMG_0029После двамата бегълци методично увеличаваха преднината си пред колоната, като километри преди финала Папанов показа по-голямата си класа и финишире пред Доган с преднина от 7 секунди.
Трети, на повече от минута, остана друг българин –  Даниел Иванов от КК „Несебър“, който пресече първи от основната група финала.
​Така Папанов утре ще облече жълтата фланелка за втория етап на морския тур, който стартира от Слънчев бряг през Ветрен, с финал в Кошарица.
Стартът утре ще бъде пред емблематичния хотел „Хризантема“, като мястото не е избрано случайно. Хотелът е известен със своята „зелена алея на спортната слава“, в която се извисяват борчета, засадени от легендата в световното колоездене Еди Меркс – най-добър колоездач в историята, и от българската олимпийска шампионка Румяна Нейкова.
Дължината на трасето в утрешния вторя етап отново е малко над 100 километра.
Комисарят на Международният колоездачен съюз U.С.I. – Милан Дроджик, досега е много доволен от организацията на тура „Мемориал Димитър Янков“. Словакът даде висока оценка на домакините и организаторите от  Хотелско дружество „Слънчев бряг хотел Холдингс“ и хотел „Хризантема“, които са осирурили отлични условия за състезатели, треньори, съдии и и гости.
Информационна агенция „ТЕМПО НЮЗ“
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *