222 (3)

Бургаски полицаи отново спечелиха медали

Първи подгласници в приключилото преди дни в Кранево Републиканско първенство по плуване за служители на МВР, завоюва отбора на Бургаската полицейска дирекция, воден от старши полицай Кирил Ватев от Второ Районно управление – Бургас.

В отбора участваха 11 служители на ОДМВР – Бургас от различни структурни звена / петима мъже и шест жени/, които бяха отличени с общо 42 медала. Тази година отбора на крайморската дирекция бе попълнен с трима нови състезатели – Ванина Георгиева, Ани Димчева и Жеко Михалев.

И за тримата участието в престижното състезание бе огромно предизвикателство, но те по достойнство защитиха името си на едни от най-добрите плувци сред служителите от МВР.

В Републиканското първенство се включиха 70 служители на вътрешното ведомство, като призовото място отиде в Академия на МВР. Състезателите премериха сили в седем индивидуални дисциплини, както и в щафетното плуване. Капитанът на отбора на Бургас – старши полицай Кирил Ватев участва и в седемте индивидуални предизвикателства, както и в трите щафети, завоювайки общо десет медала.

По думите му : „Постиженията на бургаските състезатели бяха повече от отлични. Ще продължим да се борим и за първото място в предстоящите състезания. За целта трябва да наблегнем на повече тренировки и стиковка в отбора. Особено важно при приключилото Републиканско състезание бе представянето ни в женската смесена щафета – там показахме, че упоритостта и финалния спринт на Ванина Георгиева обърнаха резултата и класирането, така че да е в полза на бургаския отбор”.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *