шампионска (1)

„БАЙЕРН“- МЮНХЕН Е НОВИЯ ШАМПИОН

 

Новият победител на тазгодишното издание на Шапмионска лига е немският футболен клуб Байерн Мюнхен. Това е шеста титла в историята на клуба.  Дори и след дългата пауза  те отново доказаха, че на  немският футбол нивото никога не пада.

Това стана видно от факта, че по време на лигата това е единствения отбор , който има победи във всички мачове. Предната спечелена титла от турнира на отбора е от преди 7 години.

По време на срещата имаше много голови положения (Тиаго Алкантара в 6 мин; Мбапе в 14 и 46 мин; Неймар в 18 мин; Левандовски в 22 и 31 мин; Анхел Ди Мария в 24мин;  Паредес в 29 мин;). Единствена по-сериозна грешка, която доведе до пробив в защитата на  баварците, доведе до неточна стрелба от точката за дузпа на Мбапе.

Макар играта да беше оспорвана баварците се наложиха с резултат 1:0 резултат над Пари Сен  Жермен. Победния гол падна в 59-ата минута от  Кингсли Коман. Той е с френски произход , като позицията му на терена е на халф. Освен като футболист на немският отбор той е бил част от състава на Ювентус и  Пари Сен Жермен.

След победата немците се изравняват по брой спечелени титли с Ливърпул (6), като Милан (7) и Реал Мадрид (13) са пред тях. Освен това Байерн отбеляза требъл, като грабна и победата в Бундеслигата и Купата на Германия.

Print Friendly

Автор: Ваня Попова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *