нк (2)

Анализ на ЕВРО 2020 – Група C от Прогнози.БГ

 

В Група „C“ на Европейското първенство са събрани отборите на Холандия, Австрия, Украйна и Северна Македония. В този текст ще ви запознаем с нашите футболни прогнози за група C на Евро 2020.

На пръв поглед можем да заключим, че очевидният фаворит, е тимът на „лалетата“. Следващите места обаче не са никак ясни. Макар и букмейкърите да дават изключително висок коефициент за западната ни съседка, един дебютант на Евро турнири винаги би могъл да се окаже непредсказуем. Момчетата на Андрий Шевченко и селекцията на австрийците пък, също биха проявили претенции за продължаване на елиминационна фаза.

Холандия достигна до групите на надпреварата, завършвайки на втора позиция в квалификациите. Състава на Франк де Бур отстъпи само на Германия, като преодоля противници като Беларус, Северна Ирландия и Естония. Обективно, сравнително слаб поток, изключвайки формацията на Йоахим Льов. Тимът на „лалетата“ не разполага с чак толкова класа и опит като в предишни години и доброто им на хартия представяне до момента, се дължи основно на непретенциозните им противници.

В тази група те най-вероятно ще успеят да продължат напред, и дори е доста възможно да я спечелят, но за по-крайните етапи на първенството, едва ли ще имат достатъчно аргументи.

Украйна се класира за Евро 2020, спечелвайки поток с изненадващо солидни съперници. Момчетата водени от Андрий Шевченко преодоляха фаворита от Португалия, и дори оставиха силния тим на Сърбия извън групите на надпреварата. Преминаха с лекота и през аутсайдерите от Люксембург и Литва, завършвайки на първо място с 6 победи, 2 равни и 0 загуби.

Впечатляващо представяне! Ясно се вижда, че футболната федерация на бившата съветска република и мениджърът ѝ правят всичко по силите си с обективно скромните, макар и с няколко изключения, възможности с които разполагат. Украинците биха могли да заслужат втората позиция в крайното класиране.

Продължаваме с отбора на Австрия, който също намери своето място в Група „C“ на Европейското първенство по футбол. Селекцията на централно-европейската държава отстъпи в своя квалификационен поток само на тима на Полша, завършвайки на второто място.

Селекцията на Франко Фода не изглежда достатъчно конкурентна в сравнение с голяма част от останалите тимове и излизане от групата би било считано за напълно достатъчен успех, макар и от евентуална 3та позиция.

Дебютантът на европейски финали в лицето на Северна Македония е един изключително чаровен и правещ приятно впечатление отбор, на който обаче респективно му липсва и опит и практика на подобен форум. “Рисовете“ ще бъдат един от най-освободените от ангажименти състави, които просто ще се забавляват на терените на този форум, с идеята, че вече са извършили подвиг, пък „каквото сабя покаже“.

Футболните експерти от Прогнози.Бг смятат, че в тази група ни очаква хегемония от страна на тима на Холандия, оспорвана битка между Украйна и Австрия съответно за втората и третата позиция и едно почетно участие за състава на Северна Македония.

Професионалните анализатори обаче допускат, че в тази група, на фона на очаквана ниска резултатност в повечето от срещите, може би третата позиция не би дала възможност за продължаване към елиминационната фаза. Специалистите са си специалисти, обаче много често футболът реагира напук на предварителните предвиждания и именно затова обичаме тази велика игра!

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *