IMG_24130 copy

ТРИБУНАТА Е ГОТОВА ЗА ОТКРИВАНЕТО НА ГРАДСКИЯ СТАДИОН – НЕСЕБЪР

1 IMG_8383

Двустраннта трибуна с козирки в Градският стадион – Несебър все още не е открита официално, но е напълно готова, в т. ч. и озеленяването, за настоящата придобивка с капацитет от 375 места.

 

Придобивката, отговаряща на всички стандарти в спортния комплекс вече има нови помещения за отборите, както и ВИП – ложа.

Обявяването на обществената поръчка от Община Несебър бе на обща крайна стойност на договора от 816 012.64 лв BGN без ДДС.Обявлението за обществена поръчка бе  в ДВ 726501 от 08.04.2016 г.Участваха 2 оферти: от „МОНОЛИТНОСТРОИТЕЛСТВО” ЕООД, гр. София, ЕИК: 130879167 с вх. № Н2-ИП-3063/09.05.2016/08:56ч./, с адрес за кореспонденция: гр. София, ж.к. „Гео Милев“, ул. „Николай Коперник” №21, вх. Б, ет.3, ап.8;  и от „КМК БИЛД” ЕООД, гр. Айтос, ЕИК: 201291767 с вх. № Н2-ИП-3082/09.05.2016/14:40ч./, с адрес за кореспонденция: гр. Айтос, ул. „Братя Миладинови” №10, ет.1, ап.1.

В последствие се установи, че дата на изпращане на настоящата информация за сключен договор  № 386 / Обособена позиция №: / Заглавие:„Изграждане на „Двустранна зрителска трибуна с козирка, помещения за отборите и „ВИП“ ложа в спортен комплекс – стадион Несебър“ в УПИ VI – общ. в кв. 403 по плана на к.к. Слънчев бряг – запад, община Несебър” е на 15.07.2016, а датата за решението на възлагането на поръчката бе на 16.07.2016 с нaименованието  на изпълнителя

„КМК БИЛД“ ЕООД, ЕИК: 201291767, ул. „Братя Миладинови“ №10, ет.1, ап.1.Бе потвърдено, че  крайната  обща стойност на договора е 816 012.64 лв BGN без ДДС. Срокът за строителството бе 12 месеца, което означава, че до края на лятото на 2017 г. Градският стадион в Несебър ще има европейски вид.
Информационната табела   бе обявена за 10.10.2016, а фактическата копка за площката се откри на 14.10.2016.Планираният максимален брой на работещите на площадката бе за 20 души , а плaнираната продължителност- 120 календарни дни.

 

Какво се случи в изпълнение на сключения договор?

 

Изпълнението е изцяло с финансови средства от бюджета на Община Несебър. Двустранната зрителска трибуна с козирки е изградена между основния и тренировъчния терен. Осигурени са зрителски места към вече съществуващия тренировъчен терен, както и съблекални за отборите – домакини и гости, помещения на треньори, съдии, лекари и др.

Проектираната сграда е на две основни нива. На партерно ниво са разположени обслужващите помещения, на полуниво са ситуирани зрителските трибуни и на първи етаж е разположена „ВИП“ ложата за 50 места, малък кухненски бокс и санитарен възел.Към всички съблекални са предвидени санитарни възли и бани. Всяка една от тях ще бъде за по 25 човека, а тези на треньорите и съдиите – за по 6.

Вертикалната комуникация се осъществява от стоманобетонни стълбищни клетки – 5 на брой, обезопасени с парапет от вътрешна страна с вис. минимум 105 см.

Сградата е решена със стоманобетонна конструкция – бетон клас В25 и метална козирка с покривни панели. При избора на материали основен критерий е здравина, устойчивост и дълготрайност при експлоатация.

Решетките и огражденията са от метал, обработени срещу корозия и боядисани с устойчива на UV лъчи боя. Външните стени са изградени от керамични тухли с дебелина 25 см., топлоизолационна система и фасадна мазилка.

 

Вътрешните стени са от 15 см. – двуслоен гипскартон на конструкция, с минерална вата. В мокрите помещения стените са изпълнени с аквапанел на конструкция. Покривът е изпълнен като топъл плосък покрив. Върху стоманобетонната плоча има пароизолация, топлоизолация 10 см. с разминати фуги, бетон за наклон за оформяне на наклоните (3%) и два слоя хидроизолация, като последният е с посипка.

Подовите настилки за съблекални, лекарски кабинет и коридори е PVC настилка с клас на противохлъзгане R11.В санитарните помещения подът е с гранитогрес, стените с фаянс и окачен таван. Предвид спецификата на сградата, обработката и фасадата на сградата е решена по различен начин в двете й нива.

В зоната на съблекалните и трибуните сградата се топлоизолира от вътрешната страна. Фасадата и трибуната бе в обработване  с хидроизолационен импрегнант за бетон и тухла с висока износоустойчивост, UV устойчивост и еластичност.

Символичната копка за изграждането на обекта „Двустранна зрителска трибуна”  на Градския стадион бе извършена от кмета на Община Несебър Николай Димитров, председателя на Общинския съвет Румен Кулев и  Георги Маринов-председател на ПФК „Несебър“ на 14.10.2016.

На 22 и 29 април, и на 13 май, бяха  пуснати в експлоатация експериментално „огледалната”  зрителска трибуна.Точно на 14 май, 7 месеца по-рано на копката, придобивката е напълно готова.Остава само официалното откриване на отрязването на трикольорната  лента.

Максим МОМЧИЛОВ                                                           

 

                                                                                                                                                 

5 IMG_8380  Тренировките по футбол от най-малките до юн.ст.възраст започнаха още преди официалното откриване на новоизградената трибуна

 

Print Friendly

Автор: Максим Момчилов


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *