New Imagefcfewfewew

СПОРТЕН ПРАЗНИК ЗА ФИНАЛ НА ВЪТРЕШЕН ПРОЕКТ ЗА СПОРТА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

 

 

С вълнуващ и незабравим за децата спортен празник приключиха дейностите  по вътрешния проект на ЦДГ „Слънце” – Слънчев бряг „Ние растем здрави и силни”. Разделени на отбори с атрактивни имена, децата от всички групи се състезаваха в забавни спортни игри. В спортната надпревара се включиха и родителите – чрез специално подготвените за тях предизвикателства. Празникът завърши с награди за победителите, грамоти и подаръци за всички участници и много настроение.

New Imagee2323r23rВътрешният проект „Ние растем здрави и силни” на ЦДГ „Слънце” стартира в началото на месец февруари т.г. В проекта екипът на детската градина е заложил както образователни, така и възпитателни цели – създаване на траен интерес у децата  към физическото възпитание и спорта; формиране на екипност и борбен дух; приобщаване  на родителите към дейността на детската градина, насочена към физическото възпитание  спорта; разнообразяване на формите на физически упражнения и игри.

За постигане на целите, в рамките на проекта, през второто полугодие на учебната година в детското заведение се проведоха  разнообразни дейности с децата и техните родители: децата гледаха научно-документални филми и презентации за постиженията на български спортисти, участвали в олимпиади, спартакиади, световни и европейски първенства; срещнаха се с изявени спортисти и треньори от община Несебър; участваха в организирания от екипа на детската градина детски спортен празник в националния ден на спорта.

 

 

Print Friendly

Автор: Яна Христова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *