IMG_0035

Колоездачи от 8 държави участват в „Мемориал Димитър Янков”

1_4127-1

 

Колоездачи от осем държави участват в Международното колоездачно състезание „Мемориал Димитър Янков”- кръг от Световната купа за кадети. Стартът е на 8 май 2018 г. пред хотел „Хризантема” в Слънчев бряг с пролог за определяне на първия носител на жълтата фланелка

Колоездачи от 8 държави ще участват в Международното колоездачно състезание „Мемориал Димитър Янков”- кръг от Световната купа за кадети. То ще се проведе от 8 до 10 май на територията на най-големия ни курорт Слънчев бряг, в Несебър и по трасета в Бургаска област. Организатори са „Слънчев бряг хотел холдингс” АД, Община Несебър, Българският колоездачен съюз и Международният колоездачен съюз U.С.I. Ще се състезават 3 български отбора и отбори от Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, Словакия, Молдова, Македония.

Стартът е на 8 май 2018  от 10 часа пред хотел „Хризантема” в Слънчев бряг с пролог за определяне на първия водач, който ще облече жълтата фланелка, след което следват три състезателни етапа. След приключване на всеки етап, жълтата фланелка се облича на първия състезател в индивидуалното генерално класиране. Отборното класиране ще бъде съставено от времето на първите трима най-добри състезатели на всеки отбор.

Тази година е шестото издание на състезанието и за четвърти пореден път то е кръг от Световната купа за кадети. „Мемориал Димитър Янков” спечели този  престиж с безупречна организация от българска страна и високо спортно ниво.

Международното колоездачно състезание се превърна през годините не само в голям спортен празник и събитие, но все повече популяризира чрез спорта и българския туризъм. Атрактивното колоездачно състезание по алеите на Слънчев бряг и в Несебър, както и оспорваната надпревара, винаги са предизвиквали широк спортен отзвук и голям зрителски интерес. Главен съдия на състезанието тази година е белгиецът Ludo Smeyers от Международния колоездачен съюз – U.С.I

Международното състезание „Мемориал Димитър Янков”, се провежда в памет на Димитър Янков- Почетен гражданин на град Несебър, общественик, туристически деятел и основател на Колоездачен клуб „Несебър”.
КК „Несебър” вече 15 години развива колоездачния спорт с много успехи.По традиция, състезанието ще започне след поклонение пред мемориала на Димитър Янков в Несебър.

                                                  Максим МОМЧИЛОВ

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *