Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Момичетата направиха своя дебют на турнир от Държавно първенство

Две победи над силни противници записаха момчета до 14 години на БК „Несебър“, които изиграха 2 тежки гостувания в „А“ група, Източна дивизия. В първата си среща нашите спортисти се изправиха срещу силния отбор на „Доростол“ (Силистра) в почти непробиваемата им крепост – зала „Дръстър“. В мача имаше няколко интересни обрата в резултата и невероятна атмосфера, която създаде публиката, а двете агитки се насладиха на дерби с голяма резултатност. Само 3 минути преди края на срещата точките бяха равни – 70:70, а баскетболистите на „Несебър“ съумяха да направят серия от 15:5 точки за крайното 85:75. Фактът, че „Доростол“ е клуб, който много рядко губи домакинство и само преди няколко месеца завърши на престижното 4-то място и в двете възрасти до 12 и до 14 години, направи победата над този респектиращ тим още по-емоционална.

Във втората среща, която също завърши успешно за „Несебър“, нашият тим гостува на „Дунав“-Русе. До полувремето имаше няколко обрата в играта. През първата част нашите спортисти изоставаха с 4т., а втората част завърши с 4т. в полза на „Несебър“! След полувремето баскетболистите ни събраха сили и направиха серия от 30:6 за временен резултат 68:40, а 4-тата част се доигра за крайното 81:53 т. в полза на тима ни. По същото време в Раднево на турнир от Държавно първенство дебют направиха момичета до 12 години, водени от треньора Стилиян Кукучев. Отборът на „Несебър“ съставен основно от ученички от втори, трети и четвърти клас мериха сили с петокласнички и закономерно загубиха и двете си срещи с „Гео Милев“-Раднево, и „Асеновец“-Асеновград. Въпреки че тренират само от няколко месеца, момичетата на БК“Несебър“, играха борбено и с ентусиазъм срещу по-големите на възраст съперници.

Тази събота момчета до 14 години излизат срещу респектиращия отбор на „Тунджа“ (Ямбол) като домакин в гр.Бургас . На следващия ден момчета до 12 години са на турнир в Сливен. Първата среща е с „Берое“ (Ст.Загора),а от 15:00ч. се изправят отново срещу „Тунджа“ (Ямбол). На 18-ти ноември момичетата от „Несебър“ ще се изправят срещу отборите на „Берое“ и „Асеновец“ в Асеновград.