zx860y484_3078904

Григор Димитров: Трябва да поддържам това ниво във всеки мач

© Reuters

Григор Димитров заяви, че е много доволен от нивото на игра, което е показал срещу Давид Гофен. Българският тенисист постигна впечатляваща победа с 6:0, 6:2 и се класира предсрочно за полуфиналите във финалния турнир на АТП в Лондон. Въпреки страхотното представяне той е уверен, че може да покаже още по-добър тенис.
„Това е нивото, което трябва да поддържам във всеки мач. Трудно е, факт. Но точно затова с отбора говорим и тренираме определени неща всеки ден“, каза Димитров на пресконференцията след двубоя.
„Не искам да казвам, че това е най-добрият мач, който мога да изиграя. С всеки изминал ден, с всеки мач и с всяка тренировка можеш да се подобряваш. Много от легендите в спорта са го казали: „В тениса никога не можеш да си перфектен“. На колкото и година да станеш, колкото и да си играл, винаги можеш да се подобряваш“, допълни българинът.

Според него не може да се каже, че мачът е бил лесен. По думите му силното начало е направило голямата разлика. „Първите четири гейма изиграха най-голяма роля в мача. Доброто начало ми даде огромна сигурност. Използвах всеки един момент не само да играя моята игра, но и да се опитам да разбия ритъма на съперника“, обясни Димитров.

Всичко, което трябва да знаете за:

„Бях много фокусиран от самото начало. Взимах рано топката. Използвах всяка една възможност. Спечелих най-важните точки в първия сет. Особено в този турнир всяка точка, всеки гейм, всеки сет има значение“, каза още дебютантът в турнира.
Димитров сподели, че да се представи силно във финалите на АТП е била една от целите му през сезона. „Не мога да кажа, че съм го очаквал, но знаех, че имам възможности (да го постигна). Вече доста години съм в световния тур, печелил съм турнири, побеждавал съм почти всички от водещите играчи. Така че със сигурност съм вярвал. Вярата е много важно нещо. Особено след такова добро начало (на сезона). Исках да продължа да играя по същия начин, да задържа това ниво.“

Фотогалерия: Безапелационната победа, която класира Григор Димитров на полуфинал в Лондон >

„Имаше моменти, в които не играх добър тенис. Особено през сезона на клей. Имах възможности, които не използвах. Спомням си пропуснатите мачболи срещу Джак Сок в Индиън Уелс, срещу Тийм в Мадрид. Можеше много по-рано нещата да се случат, както са в момента, но… шанс“, допълни Димитров.
Българинът заяви, че гледа изцяло към мача си с Пабло Кареньо Буста в петък, въпреки че вече си е осигурил първото място в група „Пийт Сампрас“. Той допълни, че няма предпочитания кой измежду Александър Зверев и Джак Сок ще му бъде съперник в полуфиналите.
„Приятно е да знам, че ще играя в събота, но мачът в петък също е много важен мач. Всеки мач е важен. Особено в края на годината винаги е добре да побеждаваш. Това ме кара да се чувствам позитивен, физически и психически добре, и ми дава допълнително самочувствие за началото на новия сезон“, завърши Димитров.

Print Friendly

Автор: dnevnik.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *