4 press

БАСКЕТБОЛЕН КЛУБ „НЕСЕБЪР“ БЕ ВКЛЮЧЕН В СИНЯТА ЛИГА

 

 

Баскетболен клуб „Несебър“ прослави името на града  в Истанбул.

През годините силното представяне на състезателите на клуба до 16 годишна възраст в местните първенства беше оценено от едни от най-големите специалисти в Европа- тези от Турция.

Несебърските момчетата са включени в iGL лигата заедно с още 495 други отбора. Така  16 годишните  състезатели са в една група в така наречената Blue League, заедно с още 8 отбора.

В първата среща баскетболистите на Несебър загубиха от лидера в групата Bahçeşehir basket İHT с 62:67т. след изключително напрегната игра – кош за кош. След много спорно отсъждане, при равен резултат, везните бяха наклони към домакините и 1,15мин. преди края на срещата противниковият отбор надделя.

В началото на втория двубой момчетата  на несебърския отбор не бяха много концентрирани, което доведе до 13т. разлика след 10 мин. игра. На 2 пъти разликата бе стопена до 3т., но баскетболистите от Несебър така и не успяха да обърнат резултата. Стрелбата на домакините имаше успех, като противниците отбелязаха 3 поредни тройки, което реши развоя на срещата – 66:90т. в полза на Yeşilyurt.

Така БК“Несебър“ остава в дъното на таблицата от 9 отбора със само 2 изиграни срещи, но ясно демонстрира, че по нищо не отстъпва на първенеца в групата. За възпитаниците на Стойчо Кукучев предстоят още 3 турнира по 2 срещи.

2 pressЗа да подкрепят отбора, до Истанбул пътуваха и много родители и фенове на несебърския баскетболен клуб.

Всички пътуващи с отбора имаха уникалната възможност да наблюдават среща от турското мъжко първенство между отборите на Галатасарай и Тюрк Телеком.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *