d256ce7a5c9117c4525fffea7070aad1

Стартира процедурата по номинации за председател на ПП АБВ

 

Номинациите за председател на ПП АБВ стартират от утре. Това обяви в ефира на БТВ зам.-председателят на Алтернатива за българско възраждане Румен Петков. Новият лидер на политическата сила ще бъде избран по време на конгрес на партията, който ще се проведе в средата на месеца.

„Ние считаме, че ако искаме да дадем ясен знак за воля за промяна в политиката, в политическата ситуация, изобщо в начина на правене на политика, трябва да дадем възможност на млади, на енергични хора, да заемат ключови позиции. Т.е., да дадем възможност за друга енергия, друга воля в политиката и на АБВ й прилича да направи това. И президентът Първанов, и аз, и господин Калфин ще останем, ще работим с всичките си сили, опит и умения, които имаме за АБВ. Защото не виждаме друга партия, която може по един почтен и силен начин да защитата българския национален интерес“.

„Ние ще стартираме процедурата по номинациите утре със заседанието на Изпълнителното бюро на партията. Ще предложим това на областните ни структури, ще стартираме и широк дебат, разбира се, с участието на Гражданския ни съвет. Т.е., утре стартираме де факто процедурата по номинациите за председател на партията“, заяви той.

В страни от темата Румен Петков коментира и скандала около откритото, произведено в България, оръжие в Сирия. По думите му  обвиненията към страната ни и оръжейния ни бизнес са нелепи. „Това е абсурдно обвинение. Да, българският оръжеен бизнес е във възход през последните години. Да, връщаме позициите си на арабските пазари, търгуваме с арабски държави.

Но е абсурдно да бъдем обвинявани, че ние сме пряк доставчик. Процедурата е такава, че изключва възможността български търговец или производител да попадне в страна, която е в забранителния списък. Процедурата е такава, че гарантира пълния контрол на българските институции, което е абсолютна гаранция. Т.е., България можеше да поиска да бъде проведено международно разследване.

Такива практики през годините е имало къде точно и в коя държава са доставени тези оръжейни продукти, и после как те са попаднали в Сирия“, посочи Румен Петков. „Търговията с този род специфични стоки предполага опис,  по който е завършена съответната търговска сделка, и това е проверимо много бързо. И България ще си изчисти името, буквално за часове“, посочи в заключение той.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *