d256ce7a5c9117c4525fffea7070aad1

Икономистът Емил Кало оглави столичната градска организация на АБВ

 

„Цял живот съм защитавал истинските леви ценности. Вярвам, че социалната справедливост е постижима, за това ще работя с всеки, който има воля и желание да се борим за тази кауза. Моето управленско кредо винаги е било, че вратата на кабинета ми е затворена за хората, само когато ме няма“. Това заяви пред делегатите на градската конференция на АБВ – София Емил Кало, който с 45 от гласовете на участниците във форумабе избран за лидер на структурата. Номинирани за ръководния пост бяха още Илиян Марков и Иван Керчев.

IMG_8424Предстои в близките дни Емил Кало да избере и свои заместници. Имената им ще бъдат обявени по време на следващото заседание на столичната градска организация на Алтернатива за българско възраждане.

 

Кратка биографична справка:

DSC_2909Емил Аврамов Кало е роден в гр. София на 04 юли 1950 г. Икономист по професия, завършва Университета за национално и световно стопанство. Защитава и докторат по философия към БАН. В периода 1998 – 2007 е избран за председател на Организацията на евреите в България “Шалом”. От 1991 г. до 1994 г. е икономически директор на в. “Труд”, “Новинар”, списание “Общество и право”. От 1977 г. до 1991 г. заема длъжността научен секретар към Центъра по наукознание към Президиума на БАН. През 2013 г. е избран за вицепрезидент на Световния еврейски конгрес, член е на Европейския еврейски парламент, на борда на World ORT – най-голямата образователна фондация в света, както и на Съюза на българските писатели. Автор е на няколко книги, сред които „Другите и Йосиф“, „Подробности извън очевидното“.

Емил Кало е част от АБВ още от създаването й като граждански проект през 2010 година. През 2014 г. става един от учредителите на политическа партия Алтернатива за българско възраждане, като впоследствие е и секретар по коалиционната политика на формацията. До ден-днешенЕмил Кало активно участва в политическата дейност на партията. Член е на Изпълнителното бюро на АБВ.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *