IMG_4801 (1)

In memoriam – Почина Стоян Ангелов /Чени Перков/ от Кубрат

На 6 май 2021 г. – Деня на храбростта и Празника на Българската армия, пред паметника на загиналите във войните в Кубрат Стоян Ангелов държа  слово и поднесе  свежи цветя.

 

Една ярка, колоритна и обществено значима личност
На 90 години почина председателят на Областния съвет в Разград и общинския в Кубрат на Организацията на ветераните от войните в България и председател на общинския съвет на Организацията на офицерите и сержантите от запаса и резерва Стоян Ангелов от Кубрат.За широката общественост той е известен като Чени Перков.

Роден е на 7 април 1931 г. в с. Ушинци, Разградско. Завършва средно образование в гимназията в Кубрат.Три години е бил граничар. Работил е като началник на пощата в с. Тетово, Русенско, в ДОСО, ПК „Наркооп“ – Кубрат, управител на ресторант „Липите“ в Кубрат, снабдител в АПК „Троян“ и в АПК „Димитър Кандов“ – Варна, където се и пенсионира.     Женен за Даринка Михайлова, с която в мир и сговор живее 65 години. Има две дъщери – Галя и Пламена, две внучки и една правнучка.

След пенсионирането си развива активна обществена дейност. Включва се с жар в работата на Разградската областна и Кубратската общинска организации на ветераните от войните в България, в Кубратската общинска организация на офицерите и сержантите от запаса и резерва, в общинската организация на пенсионерите в Кубрат, в партийните структури на БСП.

Носител е на руския орден „Петър Велики“, на юбилейни медали и грамоти за активна и всеотдайна военно-патриотична дейност и във връзка със 70-та и 75-та годишнина от края на Втората световна война и на редица ордени, медали и грамоти от Министерството на отбраната на България и други институции.

В деня на погребението му  бяха получени съболезнователни адреси от Съюза на ветераните от войните в България, Конфедерацията на обществени органи за сигурността и отбраната и от Националния съвет на БСП.

Поклон пред светлата му памет !

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-спец.коресподнеднт на "Несебър нюз"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *