1-44

In Memoriam:Напусна ни Янчо Пехливанов,един образцов полицай

На 25 март 2019 г. внезапно почина Яни Силенов Пехливанов от гр.Свети Влас.

Янчо П.Янчо, както всички го наричаха, е роден на 14 април 1943 г. Завършвайки средното си образование започва работа като баничар в гр.Поморие. На 1 юни 1966 г. е назначен за районен инспектор в Районно управление МВР Слънчев бряг, където се пенсионира на същата длъжност през 1992 година.

Неговото мото в работата бяха указанията на един от тогавашните министри на МВР Дико Диков: „Ако в дадено населено място има сватба и районният инспектор не е поканен, да напусне веднага! Това означава, че той няма авторитет сред хората и не е годен за тази работа”. И подполковник Пехливанов до последния си ден и в работата и като пенсионер беше сред хората.

Той беше спечелил уважението им и в резултат на това пенсионерите в Свети Влас го избраха за председател на клуба си. И тук Янчо прояви дарбата си да организира и обединява хората, беше душата на колектива.

През 2016 година, когато започна създаването на Общинска организация Русофили- Несебър, Яни Пехливанов единодушно беше утвърден за член на Управителния съвет на сдружението.  Едновременно с това той започна приобщаването на руската диаспора в Свети Влас.  Успя за кратко време да направи това и сега руските и българските пенсионери живеят задружно. За руснаците в Свети Влас той е „нашият Янчо”.

О.з.подполковник Пехливанов участваше активно и в създаването на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса  и резерва в гр.Несебър, като сформира дружеството в Свети Влас.

Израз на уважението си към приятеля и човека Янчо вчера изразиха  над 200 жители на Свети Влас, на Несебър, общественици. Те го съпроводиха до последния му дом в гробищния парк на града.

Смъртта на Яни Пехливанов е огромна загуба не само за семейството му. Това е загуба за пенсионерския клуб в Свети Влас, загуба за сдружението на русофилите, загуба за Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.  Но той ще остане завинаги в сърцата ни, в спомените ни, като един достоен, чист и всеотдаен на каузата човек.

Сбогом, приятелю!

Христо Николов
Председател на
УС на Общинска организация РУСОФИЛИ-Несебър

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *