1-2 (19)

47 ученици от СУ “Любен Каравелов“ – Несебър се класираха за областен кръг на олимпиади

 

Мара МОМЧИЛОВА                                                                                                             

Независимо от усложнената епидемична обстановка в страната и преобладаващото дистанционно обучение, учениците от несебърското училище се включиха активно в общинския кръг на олимпиадите по различните предмети. По някои от тях ( руски език, английски език, физика, астрономия и история и цивилизации ) надпреварата беше  онлайн, а по други – присъствена.  Резултатите на общинско ниво показаха много добро владеене на учебния материал, като за областния кръг се класираха 47 души.

За областната надпревара по български език и  литература се класираха 10 души. От 7 клас – Алекс  Костадинов, Гергана Андонова, Елица  Маринова и Каролина Дуарте Де Са с преподавател Таня Кехайова, осмокласниците Габриела Георгиева и Ема Белорешка с преподавател Мирослава Горенова. От  гимназиален етап се класираха Айше  Рашид и Ема  Андреева ( 9 кл.), Семен Станев ( 11 кл.) и  Валентин Георгиев ( 12 кл.) с преподавател Камелия Симеонова.

11 ученика между 9 и 12 клас ще участват в областната олимпиада по руски език. Възпитаници на преподавателя Ирена Божилова са : Галина Сандина, Кира Гнатенко, Оливиа Мариа Клемпка, Ангелина Панфилова, Мария Шатрова, Валерия Солодова и Камила Брагина.  Георгий Архипов, Мартин Петков, Таисия Зенкович и Полина Бутова са с преподавател Станислава Калофорова.

Петима са участниците в областния кръг на олимпиадата по английски език осмокласниците Веселина Ганчева с преподавател Галина Банчева; Деница Яръмова, Жана Йорданова и Моника Петрова с преподавател Мария Колева и Златомир Павлов ( 12 кл.) с преподавател Петко Божилов.

По математика класираните са Деян Атанасов с преподавател Тодорка Станелова и Мая Минкова с преподавател  Раня Георгиева.

В състезанието „Знам и мога“ несебърското училище ще бъде представено от Пламен Панчев ( 4 в кл.) с преподавател Пенка Ганчева.

В областната олимпиада по физика ще участва Михаил Куракин ( 9 кл.), а по астрономия – Ивана Тодорова ( 7 кл.) и Тодор Пирев ( 11 кл.). Техен преподавател е Нехат Хамит.

За областния кръг по география и икономика се класираха възпитаниците на Маргарита Костадинова –  Дария Иванова, Деян Атанасов и Теодора Стоицова от 5 клас и Мая Минкова от 6 клас. Участие ще вземат и Ивана Тодорова (7 клас) с преподавател Златка Каменова и Илина Пикова ( 11 кл.) с преподавател  д-р Недялка Попова.

В областната надпревара по история и цивилизации ще се включат Гергана Андонова (7 кл.) с преподавател Марияна Димова и възпитаниците на Ваня Митева – Дарина Ганчева и Семен Станев от 11 клас.

В Националното състезание „Ключът на музиката“ ще участват четвъртокласниците Божидара Димитрова, Зорница Георгиева и Петър Коев с преподавател Гергина Нейчева и петокласниците Елена Георгиева, Ивайло Георгиев и Теодора Стоицова с преподавател Руска Узунова.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *