1 Божидара Ангелова с приза

Наградиха журналисти от регионални медии

Божидара Ангелова от в. „Нов живот“ спечели Голямата годишна награда за журналистика „Св. Константин Кирил Философ“

17)Първа награди в отделните категории на пишещата гилдия в България по региони бяха връчени в категория „Коментар“ – на Силвия Шатарова от в. „Черноморски фар“, Бургас

Божидара Ангелова от в. „Нов живот“, Кърджали, е носителят на Голямата годишна награда за журналистика „Св. Константин Кирил Философ“. За 16-та поредна година Българската асоциация на регионалните медии /БАРМ/ присъди приза за високо журналистическо майсторство и обективно отразяване на регионалните проблеми. Автор на статуетката е скулпторът Емил Пенчев.

„Да бъдеш журналист, лично като човек си мисля, че трябва да бъдеш справедлив“. С тези думи кметът на община Казанлък Галина Стоянова връчи вчера отличието на Божидара Ангелова. Кметът поздрави регионалните медии в България, които избраха Казанлък за раздаване на наградите на острите пера на страната по места. „За нас е чест, че сте тук и доказахте, че си струва да работите за регионалните медии, тези, които дават истинския облик на родния край на хората“, подчерта Галина Стоянова.

„Вестникът и книжното тяло никога няма да бъдат забравени, поне от този читател, който познавам, а в Казанлък, хората четат вестник „Искра“, отбеляза кметът преди екипът на вестник „Искра“ да получи почетния плакет на журналистическата организация за своя 95-и рожден ден.

Първи награди в отделните категории на пишещата гилдия в България по региони бяха връчени: за „Разследваща журналистика“ – на Божидара Ангелова от в. „Нов живот“, Кърджали; в категория „Коментар“ – на Силвия Шатарова от в. „Черноморски фар“, Бургас; в категория „Очерк“ – на Мила Кюлюмова от в. „Екип 7“, Разград; в категория „Интервю“ – на Анатоли Петров от в. „Янтра Днес“, Велико Търново; в категория „Фотожурналистика“ – на Георги Александров от в. „Конкурент“, Враца.

Професионализма на регионалните си колеги оцени многоуважаемото жури: председател – Владимир Зарев, автор на над 15 романа, удостоен с държавна награда „Св. Паисий Хилендарски“ и орден „Стара планина“, първа степен, за изключителни заслуги в областта на културата и изкуството; Алексения Димитрова – дългогодишен разследващ журналист във в. „24 часа“, носител на „Пулицър“ за приноса й в международно журналистическо разследване; Мила Милчева – великотърновски журналист, дългогодишен главен редактор на в. „Янтра днес“, носител на редица национални награди и отличия, включително и на „Св. Константин Кирил Философ“ на БАРМ.

2. Иван Бунков, председател на БАРМ, със статуеткатаПредседателят на УС на БАРМ Иван Бунков приветства представителите на журналистическата гилдия и им пожела да продължават да боравят със знание, справедливост и остротата на ума при писането си.

6)Домакини на започналия вчера 2-дневен форум са кметът на града Галина Стоянова, Община Казанлък и вестник „Искра“.

Учредена на 11 май 2002 година като сдружение с идеална цел, БАРМ, с изпълнителен директор Весела Вацева, продължава да защитава и популяризира дейността на своите членове. 29 вестника са обединени в асоциацията.

Журналистическата организация работи за утвърждаване на свободата на словото и за развитието на журналистиката във всички региони на страната.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *