965215

11 май – Ден на библиотекаря

 

 

Българската православна църква чества на 11 май равноапостолите Св.Св. Кирил и Методий, създатели на българската азбука.

1 (1)Четири училища в община Несебър носят името на Кирил и Методий.Екипът на сайта „Несебър нюз“ поздравява учителите и учениците на училищата в Обзор,Св.Влас,Равда и Гюльовца с патронния им празник.

Поздрави и за неуморните библиотекари на читалищните библиотеки ,които даряват слово,мъдрост и наука!

От 11 май  2006 г. , тази дата се отбелязва като Ден на библиотекаря.

Библиотеките не са само хранилища на книги и човешко знание, а преди всичко място в което се трудят личности, пазители, живото богатство и душата им, защото една библиотека без библиотекар си остава само хранилище на книги.

Библиотекарят е носителя на духа и човешката връзка между натрупаното знание и бъдещето.

Ние сме горди с нашето успешно сътрудничество с Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий“ и доброто партньорство през годините с Народната библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив, Регионалната библиотека „Дора Габе“ в Добрич, Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе и Регионална библиотека „П.К.Яворов“ в Бургас.

 

ЧЕСТИТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

 

Международен търговски и културен център – ГЕОПАН, Бургас

 

Илюстрация:

Копие на икона на Св. Богородица със Св. Св. Кирил и Методий от Желязната църква „Св. Стефан“ в Истанбул. Дарена от българския родолюбец проф. Иван Гаврилов на  Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ в София  и на Храм-паметника „Св. Петка Българска на историческа естност „Петрова нива“ в Странджа планина.

Художник иконописец Пламена Ив. Лесидренска от Троян.

…………………………..

Бел.ред.:Тази изключително красива и ценна икона би трябвало да краси всяко училище и библиотека.За това могат да се погрижат училищните и читалищни ръководства ,а и общините!

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *