Helpline-GivingTuesday (3)

#ЩедриятВторник: Асоциация „Солидарност“ търси подкрепа

„Да подкрепим Линията в помощ на зависимите и техните семейства“ е каузата, с която Асоциация “Солидарност” ще се включи в тазгодишното издание на глобалната инициатива #ЩедриятВторник на 1 декември 2020 г. Целта на кампанията е да набере 4500 лева, които да финансират част от текущите разходи на Линията, за да може тя да продължи да предоставя своите социални информационни и консултативни услуги.

Благодарение на работата на специалистите в Линията, от 2008 година насам над 1000 души от цяла България, както и българи, живеещи в чужбина, всяка година получават безплатна, анонимна експертна консултация, а над 200 000 получават съвети и полезна информация чрез онлайн портала. Дейността ѝ не носи приходи или печалби и не получава подкрепа от държавния или общинския бюджет.

Helpline-GivingTuesday (3)Екипът на Асоциация „Солидарност“ се обръща с апел към всички, хора, които познават проблемите на борещите се със зависимости хора, както и тези, които чувстват каузата близка до сърцето си, да дарят за Линията в помощ на зависимите и техните семейства. Дарение може да се направи чрез PayPal или банков превод от страницата на Асоциацията: https://www.solidarnost-bg.org/darenie/. Още начини за дарение може да намерите тук: Платформата.бг : https://www.platformata.bg/bg/kauzi/472:2502-2020-11-24-12-36-51/details/campaign.html и ДМС България с дарителски SMS на 17777 с текст DMS HELPLINE: https://dmsbg.com/16403/dms-helpline/.

Линията в помощ на зависимите и техните семейства предоставя общодостъпна, изчерпателна и достоверна информация относно видовете психоактивни вещества, ефектите и рисковете от употребата на наркотици и алкохол, проблемната игра на хазарт, зависимостите и тяхното лечение, местата за помощ в страната, както и консултации за зависими и насоки за техни родители и близки.

През 2020 г. #ЩедриятВторник е на 1 декември – Световен ден на дарителството и доброволчеството, на който благотворителните организации използват силата на социалните медии, за да достигнат до сърцата на милиони дарители в над 110 държави по целия свят.

В България партньор на движението #ЩедриятВторник е Фондация Bcause, която дори в годината, превзета от пандемия, не спира да подкрепя организациите в техните мисии да се грижат за най-уязвимите хора от обществото. Сдружение „АРЗ Солидарност“ бяхме избрани за участие в Акселератор #ЩедриятВторник за

 

мотивирани организации, които искат да се обърнат към дарителите и заедно да променят своите общности и среда.

Вижте клипа на българската кампания:
https://www.youtube.com/watch?v=yqUv89FpRF0

Тази година с послание за подкрепа към дарителите се включиха и прекрасните актриси Силвия Петкова и Йоанна Темелкова. Вижте ги тук и тук.

Дарете и станете част от българския празник на дарителството и щедростта – #ЩедриятВторник!

Още за #ЩедриятВторник/#GivingTuesday

#GivingTuesday е глобална инициатива. Идеята се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи.

#Щедрият вторник/#GivingTuesday се отбелязва за първи път в България през 2014 г. по инициатива на Фондация BCause, член на CAF Global Alliance. Създаден е и сайт http://givingtuesday.bcause.bg, с идеята да привлича съмишленици.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *