images.jpegfeewfewf

„Часът на Земята“ ще бъде отбелязан подобаващо в община Несебър

KNIGI I KUCETA1

„Несебър нюз“ ще отбележи „Часът на Земята“ и 12-годишнината на сайта с екоинициативата „Книги за смет/кучешка/“ВИЖТЕ ТУК!

Община Несебър ще се присъедини отново към световната кауза „Часът на Земята”, като на 19 март (събота) от 20.30 ч. до 21.30 ч. ще изгаси осветлението на крепостните стени,както и осветлението на сградата на общинска администрация. В рамките на инициативата ще се включат още музей „Старинен Несебър“, кметствата в Обзор, Свети Влас, Равда,Кошарица, Гюльовца, Тънково, Оризаре, Баня. Ще бъде изгасено фасадното им осветление в съботния ден от 20.30 ч. до 21.30 ч.

Няколко   прояви,  посветени  на  световната кауза, ще се състоят в образователните институции на територията на общината. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Равда, ще  се включи  в  отбелязване на „Часът на Земята“  със следните  дейности: В часа  на  класа  ще се проведе разговор  на тема: „Какво  знаем  за  инициативата  и  нейното послание“; В  часовете  по ИКТ ще се изработят  постери  и  табла за „Часът на Земята“, които по-късно ще бъдат изложени на информационното  табло  в училище. Съпричастни към еко каузата, учениците  от всеки  клас са споделили, че ще загасят осветителните  тела в своя дом в съботния ден.

 

Във връзка с отбелязването на „Часът на Земята“, в ОДЗ „Обзорче“ ще има няколко прояви: подреждане на изложба от детски рисунки на тема: „Да опазим нашият общ дом – Земята“, представяне на презентация, посветена на световната инициатива, както и засаждане на дърво в двора на детската градина.

 

ОУ“ Св. Св. Кирил и Методий“ в град Свети Влас планира следните

инициативи във връзка с „Часът на Земята”: Арт работилница с учениците от  III-и клас за изработване на цветя от отпадъчни материали; Засяване  на пролетни  цветя  и оформяне на градински кът в двора на

училището; Засаждане от учениците от III-и клас на дръвчета; Разглеждане и коментиране на презентации, свързани със световната инициатива; Изработване на дървени къщички за птички, съвместно с родителите и оцветяването им от учениците; изработване на тематично табло; Велопоход  под надслов „Да запазим въздуха на Земята чист“.

 

Призоваваме всички жители на общината, също да се включат в световната инициатива и за един час да изгасят осветлението в домовете си.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *