Върбовка (1)

Цветан Цветанов: Великотърновските депутати да защитят интересите на хората по казуса в с. Върбовка

Национално обединение на десницата призовава да не се допуска изграждането на база, в която ще се горят тонове отпадъци на ден

Нито един народен представител от 8-мандатния Великотърновски избирателен район не е изразил позиция по казуса с предстоящото изграждане на база за каменни фракции с цех за производство на каменна вата в павликенското село Върбовка, където ще се изгарят стотици тонове отпадъци на ден.

Въпросът, повдигнат за първи път от председателя на Републиканци за България Цветан Цветанов, добива все повече актуалност и тревожи жителите на този екологично чист земеделски край. Национално обединение на десницата, от което Републиканци за България са част, остава твърдо на позицията си за защита здравето на хората и срещу реализирането на това инвестиционно намерение. Цветан Цветанов и колегите му в дясното обединение подкрепят нарастващото справедливо недоволство на местните жители.

Част от тях се събраха в четвъртък в Павликени, за да могат, въпреки неудобния час в рамките на работния ден, да присъстват на обявеното обществено обсъждане по проекта. Много хора не бяха допуснати в залата с мотива за спазване на противоепидемичните мерки.

И след общественото обсъждане обаче са неизяснени редица важни въпроси като това къде ще се депонират тоновете шлака, оставаща след горенето на повече от 1100 тона битови отпадъци дневно, които ще осигуряват енергията за производството на каменна вата. С изграждането на такъв цех, по никакъв начин не се гарантират правата на гражданите за живот в чиста и здравословна околна среда.

Национално обединение на десницата призовава всички депутати, представляващи великотърновския район да вършат това, за което са избрани – да отстояват интересите на хората, а не на икономически кръгове.

Редно е депутатите Йордан Терзийски, Милен Матеев, Костадин Ангелов, Димитър Николов, Явор Божанков, Йордан Цонев, Момчил Иванов и Цвета Галунова да предприемат необходимите действия за защита на интересите и здравето на местните жители.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *