6

ФГ „Незабравка“ – Несебър триумфира

ФГ „Незабравка“ –  Несебър триумфира на Международен младежки фолклорен фестивал

 

3 Букурещ copy1Фолоклорна група  „Незабравка“ при СУ“Л.Каравелов“ –  Несебър с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова се завърна от триумфално участие в 6-тия Международен младежки фолклорен танцов фестивал „Северина“, който се проведе в град Русе.

„Незабравките“, облечени в автентичните си носии от различни етнографски области на страната, дефилираха по улиците на Русе заедно с групи както от различни краища на България, така и с групи от Румъния и Молдова.

Нашите танцьорки откриха и закриха фестивала , изпълнявайки Пирински, Северняшки и Шопски танци, предизвиквайки бурни овации и възхищение у многобройната публика. На този фестивал момичетата от малката група 4-7 клас направиха своя дебют и се представиха великолепно.

Между двата фестивални дни „незабравките”  се отправиха на екскурзия до Букурещ , където  разгледаха Музея на селото и Природонаучния музей, запознаха се и  с историческите връзки между българския и румънския  народи.

На връщане към дома те посетиха Паметника 1300 г.  България в Шумен,  огласиха го с музика от гайди и пред погледите на българските владетели извиха тежко българско хоро.

                                 Мара МОМЧИЛОВА                   

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *