444

Ученик от Айтос стана герой

„Добрината среща добрина” – в истинността на тези думи се убеди 15 годишния Исус Христов от айтоското училище „Атанас Манчев”, който днес беше звезда сред съучениците си.

Намерил портмоне със сумата от 140 лв. и дебитна карта преди няколко седмици, живеещия в крайна бедност и оскъдица Исус, без колебание го отнесъл в айтоската полиция и го предал на Нели Георгиева – инспектор Детска педагогическа стая. Дни по-рано тя му подарила обувки, след като видяла, че почти босоног отива на училище и спечелила сърцето му завинаги.

За благородната си постъпка Исус не очаквал похвала – направил жеста, защото така е научен. Въпреки, че е изключително бедно, семейството му е много почтено и живее с изконните ценности – честност, почтеност и добрина.

Директорката на училище „Атанас Манчев” –  Дора Георгиева споделя, че се гордее с постъпката на момчето, което за една нощ се превърнало в пример за подражание на своите връстници.

222Множество подаръци, сред които дрехи, обувки, спортни и учебни пособия, както и пакети с основни хранителни продукти за нуждите на семейството на Исус, бяха предоставени от Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов, кмета на Община Айтос – Васил Едрев, , председателят на фондация „Евгений Мосинов” – Илияна Мосинова и ръководството на училище „Атанас Манчев” с директор Дора Георгиева.

Четиримата дарители на нарочна церемония в присъствието на съучениците на Исус Христов го отличиха и с поздравителни адреси и грамоти за благородната постъпка.

Стъписан от подаръците и добрите думи на официалните, Исус благодари на всички дарители, като скромно заяви, че не е очаквал толкова внимание и щедрост. Младежът дори и не предполага колко изненади го чакат през следващите дни, тъй като след придобитата през медиите популярност за добрината му, от всички краища на България вече пътуват дарения и храни.

Мечтата на Исус е да стане полицай. Поиска снимка с първия истински приятел, подал му ръка в труден момент – Нели Георгиева от айтоската полиция. Пожела си да промени поне мъничко света около себе си към по-добро. И ще успее, защото първата крачка вече е направена – остават още малко!

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *