IMG_4808

С над 1000 нови студенти започва годината в университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас

 

 

IMG_4802С над 1000 нови студенти започва академичната година в бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Днес висшето училище отвори вратите си за 59-ти път и посрещна тържествено най-младите възпитаници.

Магистри, бакалаври и професионални бакалаври ще се обучават в десетки специалности, като учебната дейност при бъдещите медици започна още в началото на септември.

IMG_4799„Скъпи студенти, не пропилявайте нито една възможност. Днес започват вашите единствени и неповторими студентски години, такива, каквито не сте си ги представяли никога. Тук ще срещнете приятели за цял живот, и конкуренти, и вдъхновители, и житейски учители. Тук ще получите първите сериозни житейски уроци и професионални предизвикателства, ще трупате не само знания, но и опит в опазването на баланса между личния и колективния интерес“, каза ректорът на най-големия университет в Югоизточна България проф. Магдалена Миткова.

„Не случайно университетът е обявен за престижен образователен и научен център с висока оценка и рейтинг сред висшите училища в България“, каза областният управител проф. Мария Нейкова.

„Бъдете смели, дръзки, отговорни и последователни в учебния процес, тъй като битките винаги се печелят, не от по-смелия или по-силния, а от по-подготвения и знаещия“, каза зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева от името на кмета Димитър Николов.

И председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова поздрави студентите и академичния състав от името на местния парламент.

IMG_4817По-късно днес първокурсниците от Факултета по обществено здраве и здравни грижи получиха своите студентски книжки от областния управител проф. Мария Нейкова и новия декан проф. Валентин Василев.

„Академичното обучение, проследяването на знанията и оценяването е много по-различно от училищното. Медицината е трудна наука, обемът от информация е голям и много често на латински език. Затова се изисква сериозно отношение от студентите. Успех!“, каза проф. Василев на пълната аудитория.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *