48975140_128999481377427_5007955098614104064_n

С балкански ритми и кукери Филип Киркоров покори препълнения спортен комплекс „Олимпийский“ в Москва

Москва 25 декември 2018г.  Борис Анзов

В навечерието на  Коледа в спортен комплекс „Олимпийски“, Москва всички билети са продадеени! Филип Киркоров направи грандиозно шоу под наслов „Второ Аз“.

Концертите на Краля на руската естрада винаги се превръщат в събитие, което с нетърпение очакват милиони фенове както в Руската Федерация така и за нейните предели.

Отново Киркоров не разочарова своите фенове и ги дари с незабравимо действие на светлинно шоу, изяшни декораци, потресаваща хореография в която любимите хитове на милиони хора звучаха по-един съвсем нов начин!

В своята реч пред началото на концерта Киркоров младши не скри, че най- главния зрител тази вечер  за него е бившата му съпруга Ала  Пугачева, която също така присъства в една от вип ложите. Той нарече Пугачова свой „първи продуцент и първият учител“.

„Щастлив съм да пея за нея и за вас“ тук в тази зала – каза Киркоров пред 35 000 хилядната публика.

„Мислил ли съм, някога аз, че едно българско дете на 14-годишна възраст наблюдаващо тук първото красиво шоу на „Пугачова“ – „Дойдох тук и сега говоря пред вас“, че много години по-късно на мен предстои да завърша историята на тази зала“.

Речта и концерта на руския артист с български корени се превърна в последна сцена в историята на спортен комплекс „Олимпийский“. Който през новата 2019 г. „Олимпийски“ подлежи на основен ремонт, който ще продължи до 2021 година. – „Преди Много години седях някъде горе сред зрителите в „Олимпийски“ и мечтаех, че някога ще излезна на тази сцена, – това признание направи певеца.

Тук в „Олемпийский“ беше моят първи успех, за първи път станах популярен именно тук в теливизионната програма „Коледни срещи“. Хората чуха за мен от устата на тази велика жена. И ако сега се е събрала пълна зала, значи нещо сте открили в мен нещо, което откри и жената, която пя тук“.

49159781_538765246621887_3499050516783038464_n

Най-щастлив от всички зрители в залата бе бащата на Филип Киркоров, Бедрос Киркоров който с препълнена от радост душа ,известен със своята голяма скромност, наблюдаваше  своя син седнал някъде между хората на десетия ред на централната вип ложа със своята съпруга Людмила.

Един от специалните гости бе и Българския извънреден  и Пълномощен Посланик на Република България в Москва Атанас Крастин/на снимката горе/.

Когато заедно влизахме към вип ложите ,охранителите на спортния комплекс не разпознаха бащата на Киркоров и поискаха да предостави билет. Че, аз съм Киркоров ,какъв билет искате от мен, отвърна усмихнато Бедрост. Само при назоваването на фамилия Киркоров в Русия всички врати се отварят на всякакво ниво. Такова доверие и уважение на призната народна любов с годините завоюват Бедрос и Филип Киркорови.

Киркоров Младши впечатляващо изпълни около тридесет песни, с помощта на  препълнената  зала  на спортен комплекс „Олимпийски“ .Звучаха „Жестока любов“, „Сняг“, „Лети“, „Сиртаки“, „Цвят на настроението черно“ и други хитове.

Филип Киркоров е роден в България на 30 април през 1967 в гр. Варна. Има брак с Пугачова (1994-2005 гг.) има две деца Мартин Филипович Киркоров и Ала-Виктория Филипова Киркорова

Филип Киркоров е Заслужил Артист на Руската Федерация, Посланик на Добра Воля на ООН. Многократно отличен за „най-добър изпълнител на годината в Русия“. Осем пъти носител на премия „Овация“, петкратен носител на „World Music Awards“, многократен носител на наградите „Златен грамофон“ и много други. Филип заедно с неговия баща Бедрос никога не се се срамувал да се нарекат Българи. Бедрос Киркоров е заслужен народен артист на РСФСР, отличени и признати от народна любов и чужди държави Фамилия Киркорови за жалост нямат нито едно държавно българско отличие и награда! Благодарение на тези двама будни видни български патриоти думата България звучи както в Русия така и целия свят. Искренно се надявм българските чиновници да вземат на предвит голямите заслуги значимост и вклад в пополизиране на България от тези двама достойни видни български международни дейци и да бъдат отличени от държавата от където са произлезли. Филип и Бедрос Киркоров са сред най-големите културни видни български посланици завоювали международна слава, любов и признание на народните маси в целия свят, наредени на едно с българската международна футболна легенда Христо Стоичков. В страните от бившите социалистически Републики фамилия Киркоров се олицетворява единствено и изключително с думата България.

От Москва Русия Борис Анзов :Фото Борис Анзов

Print Friendly

Автор: Борис Анзов-спец.кореспондент на "Несебър нюз" в Москва


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *