3f99a71c23a669c7de717480eaa67c09

Съдови хирурзи преглеждат безплатно за разширени вени

 

Кампанията се провежда за пета година, от 17 май до 30 юни

За пета поредна година съдовите хирурзи от МБАЛ Бургас се присъединяват към Националната кампания за борба с разширените вени, която се осъществява със съдействието на Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, и Националното дружество по флебология.

В Бургас кампанията стартира на 17 май с безплатни прегледи и консултации със съдови хирурзи и ще продължи до 30 юни. Записванията за прегледите стават онлайн  – чрез сайта http://grafik.venite.bg/burgas или на тел. 0884096100.

Консултиращи специалисти съдови хирурзи от МБАЛ-Бургас:

Доц. д-р Валентин Василев,  ДКЦ 1, к-т 312, бул.Стефан Стамболов 76

Д-р Огнян Матков, ДКЦ 1, к-т 312, бул. Стефан Стамболов 76

Д-р Борислав Тръпчев, МЦ “Св. Николай Чудотворец“, хирургичен к-т N 8.

Над 1 500 000 българи страдат от разширени вени, но за помощ към специалист се обръща минимална част от тях. В Бургаска област застрашени са близо 120 000 души. Най-често засегнати са работещите на пълен работен ден с обездвижване на работното място, фамилна обремененост и наднормено тегло, като симптоми се наблюдават все по-често и при по-млади пациенти. Разширените вени са прогресиращо заболяване, започващо с болка, оток, чувство на тежест в краката. Ако не се лекува, води до образуването на незарастващи, болезнени и трудни за лечение язви, влошаващи качеството на живот.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *