New ImageHNTGHTYJTYUJ5

Среща на вицепремиера Меглена Кунева с учители в Кубрат

На посещение в Кубрат бе вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева. Тук тя участва в среща с дейци в сферата на образованието, директори на детски градини и училища и учители от цялата община. Присъстваха още народния представител от Реформаторския блок Димитър Делчев, кметът на община Кубрат Бюрхан Исмаилов, неговите заместници Нина Цонева и Красимир Великов, кметове на села, общински съветници, клужители в общинската администрация, граждани.
New ImageGTRTRTRRTYHСрещата бе открита и водена от Нина Цонева. Приветствие поднесе Бюрхан Исмаилов. Слово за някои аспекти от образователната реформа и влизащия в сила от 1 август, т. г.  нов Закон за предучилищното и училищното образование произнесе Меглена Кунева. В него тя каза, че ще продължи а настоява за всичко, което е включено в колективния трудов договор, който и самата тя е подписала. Говори за някои задачи в образованието и за правилно оценяване на труда на учителя. Спомена, че в близко време предстои да се пенсионират 45 000 учители в страната. Специално внимание отдели и на учебниците. Заяви, че до началото на новата учебна година ще са готови всичките 8 стандарта в образованието. Засегна и болната тема за парите в образованието.
Зададени бяха въпроси, свързани с ролята на общината при прилагането на новия закон, за предучилищното възпитание, за поощряването и подпомагането на изявените и талантливи ученици, за бъдещето на професионалните гимназии и броя на учениците в паралелките и други. На всички тях бе отговорено компетентно. Подадени бяха и писмени запитвания, на които ще се отговори допълнително.

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-специален кореспондент на "Несебър нюз"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *