FB_IMG_1631455728486 (1)

Рекорден брой деца ще участват в проекта „Стани настойник“ 2021

Започна подготовката за началото на новата учебна година. Докато обществото се пита, дали присъствено или онлайн обучение ще съпътства най-малките в средата на месец Септември, сдружение „Верният настойник“ започна подготовката за най-мащабната инициатива за цялостно финансиране на образованието на деца на възраст от 3 до 14 години.
Освен мащаба на проекта, от сдружението за първи път се погрижиха децата да имат специални стилизирани раници, анцузи и маратонки, които са произведени специално за тях. Раничките са напълнени с всички необходими ученически пособия и брандирани с логото на Сдружение „Верният настойник“, анцузите – също.
FB_IMG_1631455776761 (1)Припомняме ви, че проект „Стани настойник“ е първият проект на организацията, с основна насоченост – превенция на отпадане на деца от системата на образованието поради фактор бедност. Началото на проекта бе поставено през 2009 градина с 4 деца от регион Бургас, като финансирането идваше от скромни дарения на членовете на организацията, дарения от малък фирзьорски салон в град Карнобат, както и от спестяванията на едно 10 годишно момиченце.
Проектната идея бе толкова добра и устойчива, че с времето немското сдружение „Повече бъдеще“ пое цялосното финансиране относно разходите свързани с децата, а останалото бе поето от доброволци на „Верният настойник“.
Доброто партньорство между двете сдружения продължава вече 7 години, като децата от 4 се увеличиха на 111.
Включените в проекта деца са от градовете Бургас и Средец, и от селата Екзарх Антимово, Винарско, Вресово, Гюльовца, Русокастро и Чукарка.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *