20180920_111217

Представянето на „Визия за България” започна и в Бургаска област

„Представянето на „Визия за България” започна и в Бургаска област. Вчера стартирахме в община Бургас, като сме си поставили задачата представянето да го направим с максимален брой от нашите членове, симпатизанти и граждани, след което, по съсловие, да продължим до края на годината.

Очакваме и групата от народни представители, разпределени за област Бургас, да бъдат при нас към 21 и 22 октомври”. Това заяви на пресконференция за медиите председателят на ОбС на БСП-Бургас Живко Господинов.  „Аз, като общински председател, се надявам „Визия за България” да продължи и като „Визия за Бургас”, с много конкретни елементи” – подчерта той.

Господинов обясни, че концепцията за „Визия за Бургас” е още в идеен проект, тепърва се споделя с членовете и симпатизантите на левицата в общината, като след това ще се направи по-специализирана дискусия и с отделните съсловия.

„Очакваме предложения и оформяне вече на окончателни варианти, като това, което им даваме като основа, е за размисъл и за обявяване на начална дискусия по нея. Нямаме претенциите, че това е най-доброто, което предлагаме като начало, но се надяваме до края на процеса да имаме една цялостна визия, която да прерасне в програма за изпълнение” – допълни Живко Господинов.

За да покажат добрите коалиционни отношения, на пресконференцията участие взеха и Емил Георгиев – председател на ПК „Екогласност”,  Румен Николов –  областен координатор на „Екогласност” за област Бургас,  Иво Лулчев – зам.-председател на „Екогласност”.

„Ние се запознахме в детайли с „Визия за България”. Това, което на нас ни прави силно впечатление във Визията, е, че БСП отделя огромно внимание на опазването на околната среда в раздел „Зелена икономика”, като в центъра на природата, така, както ние държим, се поставя човекът.

Няма как да не приветствам и вижданията за ролята на икономиката в сектори като „управление на води”, „горско стопанство, „възобновяема енергия”. Приветстваме и намеренията за премахване на концесията на плажовете и забраната за добив на дървесина в Държавен горски фонд” – посочи Емил Георгиев.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *