SAMSUNG CAMERA PICTURES

Педагогическите специалисти от СУ”Любен Каравелов” – Несебър участваха в работен семинар в град Трявна

Законът за предучилищното и училищното образование и реформата в образователната система

 

         Педагогическите специалисти от СУ”Любен Каравелов”  – Несебър участваха в работен семинар в град Трявна, касаещ прилагането на влезлия в сила от 01.08.2016 г. Закон за предучилищното и училищното образование.

В продължение на осем академични часа лекторът от РААБЕ Лорета Колева разясни пред несбърските педагози главните акценти в закона, според който образованието е национален приоритет. Подробно бяха разгледани утвърдените държавните образователни стандарти като съвкупност от задължителни изисквания за резултатите в системата на предучилищното и училищното образование, както и за условията и процесите за тяхното постигане.

В хода на семинара учителите проявиха голяма активност, решаваха входящ тест и казуси, дискутираха по въпроси, свързани с ежедневната им работа в училище.

След семинара несебърските учители се потопиха в неповторимата атмосфера на Трявна, разходиха се по тесните калдаръмени улички, съхранили и до ден днешен възрожденския дух на балканския град. По пътя към дома посетиха Дряновския манастир.

                                  Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly

Автор: Мара МОМЧИЛОВА


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *