logo_VEK

От несебърско сдружение изпратиха писмо до посланика на Русия в България

Уважаема Елеонора Валентиновна!

Посольство РФ январь 2022 (1)Свидетели сме на все по-ескалиращо напрежение от страна на САЩ и някои страни, членки на НАТО, спрямо Русия. Използват се всички възможни начини да се внуши на световната общественост, че Русия е агресор, без да е предизвикала какъвто и да е военен конфликт.

Народите помнят кой е агресор, кой подложи на обстрел Сърбия и сръбските мирни граждани, кой донесе разрухата на Либия, Ирак, Сирия…

Ние знаем.

Ние помним.

Помним братята Кирил и Методий, дали на нашия  и на вашия народ азбуката, на която пишем и до сега.

Помним делото на св. Киприян Цамблак, митрополит Киевски, Литовски, Московски и на цяла Русия.

Помним, че земята на България е осеяна с кръвта и костите на хиляди руски войници, дали живота си за Освобождението ни от пет вековното робство. Стотици паметници из цялата страна има в памет на загиналите ваши синове и дъщери по време Руско-турската война 1987-1988 година.

С огромно чувство на срам помним, че нашите политици по време на Първата световна война ни наредиха в редиците на бившите ни поробители срещу вас, братята – освободители.

Помним как само след по-малко от две десетилетия отново политическата ни върхушка ни постави отново срещу вас, нашите братя по вяра и писменост.

Все още нашето поколение помни как в близкото минало ни помогнахте да изградим една силна държава, държава с боеспособна армия, със съвременни технологии, с атомна енергетика, военна промишленост, развито селско стопанство; приехте ни в космическото семейство.

Никой не е питал българския народ дали иска да членува във военния блок НАТО и ние сме категорично против използването на българската територия за негови военни бази.

През каквито и кризисни периоди да ни въвличат нашите политици във взаимоотношенията с Русия, ние ще си останем единни, като едно семейство.

Българите казваме: Брат брата не храни, но тежко му, който го няма!

Братството ни е от векове и завинаги ще си останете наши братя.

Трети път няма да застанем срещу вас.

 

Управителен съвет на Сдружение

„С Русия за вяра, единение и култура-Несебър“

Председател: Христо Николов

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *