New Imagefgdewfewf

ОТКРИХА ПРИСТРОЙКА С НОВИ КЛАСНИ СТАИ ЗА ЦЕЛОДНЕВНО ОБУЧЕНИЕ В УЧИЛИЩЕТО В НЕСЕБЪР

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Дете написа специално стихотворение, посветено на новата придобивка

Пристройка с нови класни стаи за целодневно обучение от I до VII клас в СОУ „Любен Каравелов“ бе официално открита днес от кмета Николай Димитров, председателя на Общински съвет Румен Кулев, заместник-кметът Лазар Япаджиев, инж. Виолета Илиева, началник на РИО – Бургас и директорката на училището Тодорка Желязкова. Тържествен водосвет отслужи отец Петър от църквата „Св. Успение Богородично“.

Малко преди прерязването на лентата, гостите бяха поздравени с няколко изпълнения от фанфарната музика към СОУ „Любен Каравелов“ с ръководител Денис Гонсалвеш, а събитието уважиха дългогодишният кмет на Несебър Васил Киров, Красимира Тодорова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“, Яна Христова, началник – отдел „Образование“, учители, родители и деца.

Директорката Тодорка Желязкова от свое име, от името на целия екип на училището и от името на всички деца благодари лично на кмета Николай Димитров и на Общински съвет – Несебър за реализацията на придобивката, изключително важна за образователния процес.

Градоначалникът Николай Димитров в словото си подчерта, че „откриването на тази пристройка към училището е пример за приемствеността, за която ние като общинско ръководство говорим още от 2007 година. Тук сред нас е г-н Васил Киров, който е бил кмет, когато се е строяло това училище. Ние сме длъжни да надграждаме направеното от предшествениците ни“. Кметът бе категоричен, че Общинска администрация и Общински съвет работят за изграждане на един модерен, съвременен и приветлив град, адекватен на очакванията на гражданите му.

Той припомни, че Несебър е една от малкото общини с приоритетна социална и образователна политика и информира, че общината субсидира и дофинансира образователната дейност. „Смело мога да кажа, че нашата материално-техническа база в сферата на образованието е една от най-модерните, съвременните и една от най-поддържаните в страната.“ , заяви той. Николай Димитров припомни, че преди няколко години бе открит физкултурен салон в училището в с. Тънково и информира, че в момента се подготвят проекти за такива помещения и в училищата в с. Оризаре и в с. Гюльовца.Кметът оповести, че „след саниране на училищата на територията на общината, разходите за електроенергия и отопление от 7 години насам са намалели с 2/3.

Тези средства, които се спестяват, ние реинвестираме обратно в образователната система“. На финала на словото си, градоначалникът увери присъстващите, че „ще продължаваме да създаване комфортни условия, в които децата да се възпитават и учат, защото вие, деца, сте бъдещето на този град и тази община“.

„Присъстваме на едно изключително събитие, тъй като не всеки ден се открива училище. Похвално е, че учениците в СОУ „Любен Каравелов“ – Несебър, с всяка следваща година се увеличават – наброяват около 1050 деца. Това е рядко явления.“, без категорична инж. Виолета Илиева, началник на РИО – Бургас. Тя изрази задоволство от факта, че благодарение на Общински съвет и лично на кмета Николай Димитров, новата придобивка е факт, тъй като тези 4 нови стаи ще удовлетворят нараствалите нужди на училището, а именно помещения, където да се провежда целодневния учебен процес. В заключение  Илиева заяви, че „Регионалния инспекторат по образованието работи изключително добре с всички кметове на територията на общините. Всички те са с изключително отношение към образованието“.

Стихотворение, посветено специално на новата придобивка и на любимото училище изрецитира петокласничката Анна Стоянова, която е и автор на произведението.

След прерязване на лентата гостите разгледаха новите стаи, където бяха посрещнати от усмихнатите деца и учители – някои от учениците пяха и рецитираха патриотични стихове по повод предстоящите празници- 2-и март, патронен празник на СОУ „Любен Каравелов“ и 3-и март, Освобождението на България, а други завързаха мартенички на официалните лица за здраве.

На всеки етаж на новата пристройка има по една класна стая за нуждите на училището. Връзката към основната сграда на СОУ „Любен Каравелов“ се осъществява на ниво междинна площадка на съществуващото стълбище в задната част на основната сграда. Връзката към физкултурния салон и закрития басейн е посредством съществуваща топла връзка между двете помещения и основната сграда на СОУ „Любен Каравелов“. Новата придобивка е построена с пари от бюджета на община Несебър.

Утре, 2 март, СОУ „Любен Каравелов“ ще отбележи патронния си празник с концерт от 11 часа в читалище „Яна Лъскова“ и награждаване на отличените в патриотичен конкурс в една от залите на музея в Несебър.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *