2-2

Оригинален час в СУ “Любен Каравелов“ – Несебър

              Оригинален проект за Слънчевата система и несебърския принос в световната астрономия

Мара МОМЧИЛОВА                                                                                                                        

1_17 (3) С оригинален проект в час по човекът и природата учениците от IV в  клас на СУ “Любен Каравелов“ – Несебър с класен ръководител  П. Ганчева  презентираха  интересни факти за Слънчевата система.

След задълбочена издирвателска и събирателска работа от различни научни източници, четвъртокласниците представиха мащабно умалени макети на планетите и Слънчевата система. С голямо желание, старание и интерес изготвиха  атрактивни презентации за всяка отделна планета  и нейните спътници, показаха основните движения, които те извършват и последиците от тях.

Особено интригуващ за децата се оказа фактът, че техният съученик Димитър Костадинов Ангелов е близък родственик на световноизвестния  астроном -професор в Харвардския  университет  Димитър Съселов, който е и бивш възпитаник на несебърското училище.                                                                                                                               Митко запозна своите съученици с най-значимите научни постижения на Съселов, сред които е и откриването през 2003 г. на най-далечната планета в съзвездието Стрелец.

В края на часа класният ръководител  поздрави своите ученици за отличната работа и им пожела да следват мечтите  си и  винаги да гледат към звездите.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *